Roses celebra el Dia Internacional de les Dones amb la lectura del Manifest i activitats culturals paral·leles

El proper dilluns 8 de març, tindrà lloc a Roses la lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones, acte que es durà a terme davant de l’Ajuntament a les 12 del migdia, i al qual l’Àrea d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania ha convidat a tots els regidors i regidores de la corporació a participar. Paral·lelament, i emmarcats dins els actes de commemoració del 8M, el Departament de Cultura de l’Ajuntament ofereix a Ca l’Anita fins al 14 de març l’exposició "La tercera mirada", i la representació de "Yerma" al Teatre Municipal, programada per a aquest dissabte, però que s’ha hagut de posposar al 18 d’abril per malaltia d’un component de la companyia.
05/03/2021 12:15 -    

Enguany, la commemoració del Dia Internacional de les Dones centra les seves reivindicacions en com la pandèmia de la Covid-19 ha posat de relleu de forma especialment punyent les greus discriminacions que encara s’exerceixen sobre les dones.

 

Segons informa l’Institut Català de les Dones, durant el confinament domiciliari estricte (març-abril de 2020) les dones van manifestar en gairebé el 60% que eren les que s’ocupaven de manera principal o en exclusiva de les tasques domèstiques, tot i que la seva presència en les ocupacions de primera línia era majoritària: 64% en venda de productes bàsics, 86% en personal de neteja, 80% en personal de serveis socials, 84% en personal de residències per a gent gran i 70% en personal sanitari i farmacèutic.

 

Parant una especial atenció en evitar que aquesta crisi suposi un pas enrere en cap dels avanços socials assolits els darrers anys, la campanya “Dones i homes, corresponsables! #Som8deMarç #SomCorresponsables”, vol conscienciar i denunciar aquesta realitat i així avançar en una cultura de pacte per a una corresponsabiltiat efectiva.

La iniciativa va adreçada sobretot als homes per avançar de manera conjunta cap a la igualtat efectiva de dones i homes i per trencar estereotips que encara són ben arrelats respecte a les tasques domèstiques, de cura de les persones dependents i de les obligacions escolars de filles i fills, que han recaigut majoritàriament sobre les dones.

 

Podeu llegir el Manifest del 8M en el document adjunt

PDF document icon Manifest-8-M-2021.pdf — Document PDF, 331 KB (339313 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document