Roses celebra un Carnaval postpandèmic multitudinari i amb un important descens d’incidències

Aquest matí l’alcalde de Roses, Joan Plana, el regidor de Festes, Èric Ibáñez, i el regidor de Sanitat, Marc Danés, han fet balanç del Carnaval de Roses 2023 celebrat des del passat dijous fins ahir dilluns a la població. Amb la recuperació de la totalitat d’actes del programa després de les anul·lacions i restriccions patits en les edicions 2021 i 2022, el Carnaval rosinc ha tornat a lluir en tot el seu esplendor amb un gran èxit de participació i públic i marcat per la convivència i la baixada d’incidències.
21/02/2023 13:57 -    

Amb 64 colles inscrites i prop de 5.000 participants, les passades de divendres, dissabte i diumenge han tornat a lluir a Roses amb tota la seva magnitud aquest Carnaval. El color, la creativitat de disfresses i carrosses i les coreografies assajades per les colles han omplert el passeig Marítim de Roses de música i disbauxa durant les desfilades, que ha comptat també amb un allau de visitants arribats de diferents punts de Catalunya i França per viure, un any més, la gran festa de Roses.

 

Des del traspàs de la clau, la vara i les 100 pessetes de l’alcalde de Roses al Rei del Carnestoltes de dijous passat, fins al seguici mortuori i enterrament de la sardina d’ahir al vespre, la diversió ha inundat els carrers i places de Roses i dels diferents espais que acollien les activitats del programa, com l’esplanada del port amb la gran festa de colles de divendres a la nit, o la Pista Annexa del Pavelló i l’envelat de la plaça Frederic Rahola, on s’han celebrat nombroses sessions de DJ i balls respectivament.

 

Durant el balanç del Carnaval realitzat aquest matí, alcalde i regidors han destacat l’èxit organitzatiu i de participació, així com l’importantíssim treball i implicació de les colles, que han permès que el de Roses es tornés a erigir com un dels Carnavals més icònics de Catalunya, tant per la qualitat i creativitat de disfresses i carrosses, com pel civisme i bon ambient imperants al llarg de totes les activitats.

 

Important disminució de les urgències sanitàries

 

Un dels grans èxits del Carnaval d’enguany a Roses ha estat el baix nombre d’atencions sanitàries que s’han ocasionat. Les campanyes realitzades els darrers anys de conscienciació sobre els perills del consum de drogues i alcohol i la gran implicació i feina feta per les colles i per l’organització -amb mesures com evitar la ingesta d’alcohol durant les passades o reduir el temps de concentració i espera previ a cada desfilada-, han donat un molt bon resultat, amb un Carnaval que ha destacat pel civisme, la responsabilitat i les escasses incidències.

 

El CAP de Roses ha atès al llarg dels cinc dies de programació un total de 21 persones, molt lluny per tant d’edicions passades en què s’arribaven a comptabilitzar més de 100 atencions tan sols durant la nit de la passada de divendres, i rebaixant inclús les 27 incidències registrades l’any passat, en què el programa es va veure reduït per la Covid 19 i no comptà amb la realització de balls ni discomòbils.

 

Destaca també el fet que de les 21 persones ateses aquest 2023, cap d’elles fos menor d’edat. D’aquest total, 9 atencions han estat per intoxicacions etíliques, 4 per petites agressions i 8 per contusions. Pel lloc de procedència, 13 persones eren rosinques, 4 pertanyents a l’ABS de Roses i 4 d’altres comarques gironines.

 

Els Punts Liles i Multicolor informen i sensibilitzen

Per la seva part, els Punts Liles i Multicolor instal·lats durant les nits de dijous, divendres, dissabte i diumenge en els diferents espais on tenien lloc es actes del programa d’enguany (port, plaça Frederic Rahola i Pista Annexa del Pavelló), han donat informació i atès les consultes d’un total de 252 persones i ha atès 2 incidències, ambdues resoltes en els mateixos punts.

 

Guanyadors concurs Carnaval 2023

Pel que fa a les colles guanyadores del Carnaval de Roses 2023 en les diferents modalitats convocades (disfressa, carrossa i coreografia), han estat les següents:

Carrossa:

1-Wendy’s Club

2-Los Regateros

3-La Colla del Tech

4-Fins Aquí Hem Arribat

5-Sant Tornem-hi 

 

Coreografia:

1-La Colla de l’Edu

2-A Correcuita

3-Los Nenucos

4-Los Regateros

5-Pim Pam Pum

 

Disfressa:

1-Sant Tornem-hi 

2-Los Regateros

3-Dit i fet

4-Ens Falta Temps

5-Grup de Defensa del Carnaval

 

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document