Roses comptarà a partir del 2018 amb un nou passeig marítim i mirador sobre el port pesquer i la badia

L’Ajuntament de Roses urbanitzarà properament les cobertes dels edificis del moll de ribera del port pesquer i les voreres de la carretera del Far, projecte amb el qual es crearà un gran espai de passeig i mirador sobre la badia. D’aquesta manera, el passeig marítim de Roses creixerà al llarg de la carretera del Far, convertit en un esplèndid mirador sobre el port amb unes vistes úniques.
23/11/2017 20:04 -    

El projecte, actualment en licitació, respon a la voluntat de dotar de continuïtat el passeig marítim de Roses incorporant aquest important espai de 6.800 m2. La proposta d’ordenació abasta des de l’entrada al port pesquer fins a la zona de les drassanes, en paral·lel a la vorera, i sobre l’actual planta de filetejat de peix i la seva prolongació prevista a curt termini. A l’alçada de les drassanes es preveuen un conjunt de rampes i escales que permetran comunicar el pas per a vianants dins el port.

 

La implantació d’un nou sistema d’enllumenat públic, alineat als arbres del passeig, il·luminarà tant la vorera com el nou passeig, incorporant així aquest nou espai al conjunt dels itineraris que, també de nit, conformen el front marítim de Roses. El mobiliari urbà necessari (bancs, baranes, jardineres....), completarà la urbanització.

 

Les obres previstes en aquest projecte es realitzaran en quatre fases d’execució, d’acord a les característiques constructives de cadascuna. Així, una primera fase consistirà en la coberta dels nous edificis a construir en el moll de ribera, a la qual li seguirà la de l’edifici de la planta de filetejat. La tercera fase incidirà en el nucli d’accessos amb escala i rampa de l’extrem sud del passeig i, per últim, es procedirà a la renovació de la vorera de la carretera del Far.

 

El conjunt de les obres actuarà sobre una superfície de 6.863 m2, i té un pressupost de 923.000 €, import que l’ajuntament finançarà al 50% amb Ports de la Generalitat de Catalunya, segons el conveni recentment signat.

 

Un cop finalitzat aquest projecte, se sumarà al condicionament de l’aparcament i passeig d’accés de la platja dels Palangrers, que s’iniciarà en poques setmanes, així com a l’espai de l’antiga depuradora de marisc, actualment en procés d’enderroc i posterior adequació per a ser utilitzat en primera instància com a zona d’estada.

 

Acabats aquests projectes, tots ells a curt i mig termini, el front de mar de Roses queda quasi resolt en la seva totalitat, pendent d’encarar el tram que transcorre de la Rambla dels Ginjolers fins al port esportiu municipal, ocupat en gran part per un aparcament en superfície.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document