Roses consolida l’activitat de creuers amb 10 escales i 2.000 passatgers aquesta temporada

- El veler Club Med 2, que aposta per segon any consecutiu pel port rosinc, ha iniciat avui la temporada amb prop de 250 passatgers - Els luxosos creuers Tere Moana i Le Ponant visiten per primer cop Roses en un itinerari per la Mediterrània
05/05/2015 13:40 -    

El port de Roses ha iniciat avui la temporada de creuers 2015 que s’allargarà fins al 15 d’octubre. Aquest any, Roses rebrà 10 escales de creuer i 2.000 passatgers, igualant el mateix nombre d’escales que l’any passat. El posicionament de Roses com a port que rep companyies de luxe que desitgen fondejar en un espai singular, complementa el port de Palamós que rep una tipologia de creuer més àmplia i variada. Així, els dos ports i les seves destinacions incrementen l’oferta creuerística de la Costa Brava.

 

El Club Med 2 estrena la temporada

 

El luxós veler Club Med 2 ha estat l’encarregat d’obrir la temporada de creuers del port rosinc. Aquest creuer porta a bord 238 passatgers, majoritàriament francesos i 176 tripulants. El Club Med 2 ha arribat a les 9.00 h de Barcelona i preveu salpar a les 18.00 hores cap a Sant Tropetz (França).

 

El Club Med 2 és un luxós veler de cinc pals que aquesta temporada farà set escales a Roses de maig a octubre. El vaixell de bandera francesa té 187 metres d’eslora, 20 metres de mànega i 5 metres de calat. Aquest luxós veler a l’hivern navega pels mars del Carib i a l’estiu ve a la Mediterrània.

 

El creuer Club Med 2 forma part de la naviliera Club Med Cruises una companyia especialitzada en creuers de luxe en veler, que ha estat guardonada amb la categoria de 5 timons com a una de les millors navilieres de creuers del món.

 

Novetats de la temporada

 

El port rosinc enceta la quarta temporada estable de creuers que el posicionarà en el mercat creuerístic entre les companyies que busquen destinacions singulars per als seus vaixells en les rutes per la Mediterrània occidental.

 

D’aquesta temporada destaquen:

 

  • L’aposta de Club Med Cruises que torna per segon any consecutiu a Roses amb set escales del creuer Club Med 2 i uns 1.400 passatgers.

 

  • L’Azamara Journey, un creuer de la companyia nord-americana de luxe Azamara Club Cruises, que va fer la seva primera escala l’any passat, torna enguany amb una escala i uns 450 passatgers.

 

  • Per primer cop el port de Roses rebrà dos creuers simultàniament el mateix dia, el Tere Moana i el Club Med 2 faran escala el 15 d’octubre, data en que es clourà la temporada.

 

  • L’arribada de dues noves navilieres franceses de luxe Paul Gauguin i Ponant que visitaran per primer cop l’Alt Empordà, respectivament amb el Tere Moana i el veler Le Ponant.

 

 

Roses és un dels tres ports gestionats per Ports de la Generalitat que rep tràfic de creuers. Aquesta temporada Roses, Palamós i Sant Carles de la Ràpita rebran en conjunt 51 escales de creuer i 43.000 passatgers. Aquestes xifres suposen un increment del 2% en escales i el manteniment del nombre de passatgers respecte a la temporada anterior. Amb tot, el sector creuerístic a la Costa Brava i les Terres de l’Ebre preveu un impacte econòmic estimat d’uns 3 MEUR.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document