Roses destinarà 3 milions d’euros a solucionar l’alta salinitat del clavegueram de Santa Margarida i Salatar

El ple municipal ha aprovat el projecte per solucionar les infiltracions d’aigües salines a les xarxes de sanejament de Santa Margarida i Salatar. Té un pressupost de 2.905.944 € i consistirà en la rehabilitació de més de 2,5 km de col·lectors, la substitució de 640 metres de canonades i de 19 pous de registre, així com la reparació de tubs amb defectes puntuals.
04/09/2023 08:03 -    

El projecte ha tingut en compte els estudis realitzats prèviament per analitzar l’alta salinitat que porta l’aigua residual de Roses fins a l’estació depuradora EDAR per al seu tractament biològic, els quals han permès detectar i localitzar les infiltracions existents a les xarxes de clavegueram de Santa Margarida i de Salatar que provoquen aquesta problemàtica.

 

Per posar fi a la situació, el projecte impulsat per l’Àrea d’Infraestructures i Serveis de l’Ajuntament i aprovat inicialment pel ple municipal del passat dilluns 28 d’agost, preveu l’execució de quatre actuacions principals: la rehabilitació de 2.620 m de col·lectors per aconseguir l’estanquitat de les conduccions actuals, amb la reposició i sanejament de les 217 escomeses i 69 pous de registre existents en aquest tram de la xarxa; la substitució dels col·lectors trencats o col·lapsats i la instal·lació de noves canonades de polietilè en una longitud de 640 metres; les reparacions de tubs amb defectes puntuals; i la substitució de 19 pous de registre on s’han detectat problemes d’estanquitat.

 

Les obres de rehabilitació als col·lectors es realitzaran amb una tipologia de maquinària que treballa a l’interior dels tubs sense necessitat de fer rases a celobert, la qual cosa minimitzarà les molèsties produïdes a la via pública. Atesa l’envergadura del projecte, el conjunt de les actuacions previstes es duran a terme de manera gradual en diferents fases.

 

L’adaptació final de la xarxa de sanejament a la seva correcta funció, sense ocasionar filtracions al medi ni patir infiltracions provinents de l’exterior, significarà també un important estalvi en el consum d’aigua per al reg de plantes i zones enjardinades del municipi, ja que la disminució de la salinitat permetrà emprar l’aigua regenerada a aquest ús.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document