Roses engega una campanya de divulgació de la línia 900 900 120 contra la violència masclista

L'Ajuntament de Roses col·labora amb l'Institut Català de les Dones en la campanya de divulgació de la Línia d'atenció a les dones en situació de violència masclista 900 900 120. L'objectiu és incrementar el coneixement d'aquest servei entre les dones que el puguin necessitar, difonent-lo mitjançant cartells i adhesius a través dels comerços , equipaments i mitjans de comunicació de Roses.
26/11/2014 11:19 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El telèfon 900 900 120 que l'Institut Català de les Dones, del Departament de Benestar Social i Família, posa a disposició de les dones en situació de violència masclista, i de les persones del seu entorn, va atendre l’any 2013 un total de 9.050 trucades. L’atenció és gratuïta i confidencial, s’ofereix tots els dies de l'any i durant les 24 hores del dia i facilita la comunicació en un total de 124 llengües.

 

Aquesta línia telefònica és un primer recurs on les dones poden trucar de forma anònima, expressar la situació viscuda, i se’ls ofereix una derivació el més acompanyada possible als serveis de la Xarxa d’intervenció integral contra la violència masclista. El servei dóna accés directe a un equip de professionals de l’advocacia, la psicologia, el treball social i la medicina. En les situacions més extremes també realitza el contacte amb els serveis d’emergències policials i de salut.

 

L’any passat les trucades van ser en un 92% de casos per violència psicològica, un 35% per violència física, el 7% per violència econòmica i el 2% per violència sexual. En un 22% de les ocasions les trucades són realitzades per un familiar o una persona propera: el 32% són amistats, el 27% progenitors, el 14% són germans o germanes i el 9% els propis fills o filles.

 

L’Institut Català de les Dones i els municipis col·laboren en la divulgació del servei 900900120 a través d’un acord amb l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Per altra banda, també s’han adherit a la iniciativa les següents empreses i organismes del sector privat: PIMEC (patronal que representa les micro, petites i mitjanes empreses i els autònoms de Catalunya), Caprabo, Carrefour, Bonpreu, Àrea de Guissona, Consum, El Corte Inglés, Supermercats Llobet, la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturns i el Consell d'Empreses Distribuïdores d'Alimentació de Catalunya.

QuickTime video icon ICD_MASTER.mov — QuickTime video, 3.11 MB (3264953 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document