Roses es consolida com a referent dels esports nàutics amb quinze competicions aquest 2015

Es calcula que aquestes competicions generaran 9.900 estades i un impacte econòmic de prop de 1’7 milions d’euros. El potent calendari d’esdeveniments nàutics d’alt nivell que organitza el GEN inclou un campionat europeu i tres d’Espanya.
31/03/2015 13:36 - Roses    

Roses es consolida com a referent dels esports nàutics amb l’organització aquest 2015 per part del GEN Roses  (Grup d’Esports Nàutics) d’una quinzena de competicions d’alt nivell, entre les quals hi ha un campionat d’Europa i tres campionats d’Espanya. Un potent programa d’esdeveniments nàutics que es ve mantenint els últims cinc anys i que demostra no només la gran capacitat organitzativa del club sinó també el gran potencial que té la Badia de Roses.  Amb uns 330 dies a l’any amb condicions de vent òptimes per a la navegació, Roses es posiciona com una de les millors destiancions per a la navegació mundial. L’objectiu també és atraure turisme durant tot l’any ja que  els campionats es duen a terme entre els mesos de març i octubre. El GEN Roses és un club punter a l’Estat espanyol en nombre d’esdeveniments i pel que fa a la qualitat de les competicions que impulsa. 

Es calcula que amb aquest important nombre d’esdeveniments nàutics es generaran 9.900 estades a Roses que representaran un impacte econòmic al municipi i al seu entorn de   1.683.000  euros.  

El president de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, Miquel Gotanegra, i el president del GEN Josep Maria Isern, han presentat avui en roda de premsa el calendari de competicions nàutiques de Roses per aquest any.

Un Campionat europeu i tres d’Espanya

Entre les proves que conformen el potent calendari nàutic d’aquest any hi ha un Campionat d’Europa i tres Campionats d’Espanya.  Dues de les competicions programades ja s’han celebrat. Es tracta de la IV Regata Popular Rem Indoor, que es va dur a terme el 7 de mar i que va servir per inaugurar la temporada d’esdeveniments nàutics; i la Regata Llaüt Mediterrani  de la Lliga Catalana que es va celebrar el 29 de març.

Un dels principals esdeveniments que se celebraran aquest any a Roses és  l’Europan Championship Jet Ski, que es durà a terme del 18 al 21 de juny.  Només aquesta prova aportarà unes 3.000 estades al municipi amb un impacte econòmic de mig milió d’euros. El 30 i 31 de maig el TO BE Laser Master; del 5 al 7 de juny, el Campionat d’ España Junior, Youth i Absolut Funboard; el 12 de juliol la III Regata Lliga Catalana de Llaüt; el 15 d’agost, la  LXXIX Travessia de Natació al Port de Roses; el 22 d’agost, la Travessia l’Escala- Roses; del 4 al 6 de setembre, el Campionat d’ Espanya Open Bic; el 3 d’octubre, la Tramuntana Cup IOM; del 3 al 12 d’octubre, la Mediterranean Masters Week; del 10 al 12 d’octubre, el Campionat d’Espanya Laser Master;  el 25 d’octubre, el Campionat Interclubs Rem Empordà; i el 26 i 27 d’octubre, el Trofeu Interclubs Creuers zona nord. Aquest any també es durà a terme el Trofeu Hivern Natació Interclubs Federats ( la data està per confimar).

A més, el 17 i 18 de juliol, Roses acollirà per quart any consecutiu i per cinquena vegada ( també ho va fer al 2007) la sisena etapa del Tour de França a Vela.

En total, tots aquests esdeveniments nàutics mobilitzaran aquest any 1.557 participants i 1.675 acompanyants que s’allotjaran a Roses o als seus voltants entre 1 i 5 dies en funció de la durada del campionat.

Aquest potent calendari d’esdeveniments nàutics   organitzat pel GEN  Roses ( Grup d’Esports Nàutics)  compta amb la col.laboració de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, que disposa d’una plataforma logística amb més de 180 empreses associades, i de l’Ajuntament de Roses.

El  GEN Roses, ubicat a les instal.lacions del port esportiu municipal, és una entitat amb més de 30 anys d’història . En aquests moments compta amb 750 socis, la majoria d'ells federats, i  també destaca el nombre d'alumnes que cada any passen per les seves instal·lacions. El club disposa de 150 persones inscrites en equips d’entrenament d’activitat continuada durant tot l’any  amb puntes de fins a 250 persones durant l’estiu participant  de forma simultania en algunes de les activitats que du a terme: vela lleugera, rem, windsurf, creuers, nàutica, moto nàutica, submarinisme i pesca esportiva. En els últims anys les activitats esportives han experimentat un creixement del 21% respecte , en especial la vela, el windsurf, el rem i la nàutica. Destaca també el bon paper que està portant a terme en campionats nacionals i internacional el regatista del club Marc Paré.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document