Roses es declara en contra de la utilització d'animals vius en festes i activitats recreatives

El ple de l'Ajuntament de Roses celebrat ahir, dilluns 29 de febrer, va aprovar una moció en contra de la utilització d'animals vius per a festes i activitats recreatives en el municipi. Roses es declara així vila respectuosa vers els animals i deixarà de celebrar les festes de l'Empaitada d'Ànecs i del Correbous.
01/03/2016 11:26 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La proposta, que havia estat presentada pel grup de Gent del Poble, va comptar amb el vot favorable dels seus 2 representants (Francesc Giner i Fèlix Llorens), de l'alcaldessa Montse Mindan i la regidora Anna Jorquera (CiU) i dels 4 regidors d'ERC (Joan Plana, Èric Ibáñez, Verónica Medina i Gerard Teixidó). Van votar en contra els regidors de CiU Marc Danés i Juan Manuel Fernández, Toni Rodríguez (PSC), Manel Escobar i Àngel Tarrero (PP), José Manuel Álvarez (C's) i José Antonio Valdera (UmdC). El regidor convergent Carles Pàramo es va abstenir.

 

Així doncs, per una majoria de 8 vots contra 7, Roses s'autodeclara vila respectuosa vers els animals i expressa aquesta voluntat mitjançant la renúncia expressa a continuar organitzant o col·laborant, directa o indirectament o per omissió, de cap tipus de festa o activitat lúdica que utilitzi animals vius dins la seva execució.

 

L'acord suposarà l'anul·lació de dues de les festes que el municipi realitza durant l'agost amb motiu de la Festa Major: l'activitat coneguda com a “Empaitada d'ànecs” i el Correbous.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document