Roses és una de les seus de la 2a Setmana Catalana de l'Esport a Girona

La 2a Setmana Catalana de l’Esport és un esdeveniment on participen més de 2.000 esportistes de 22 països, amb una trentena de federacions esportives implicades. Consisteix en competicions oficials i exhibicions de 30 esports diferents que se celebraran a 20 seus de Catalunya de la demarcació de Girona. Roses acollirà la cursa d'orientació dissabte 22 d'octubre, a aprtir de les 11 h.
21/10/2022 07:30 -    

La celebració d’aquesta competició suposa el renaixement d’un esdeveniment històric. La 1a Setmana Catalana de l’Esport es va celebrar l’any 1935 a Barcelona amb un ambiciós programa competitiu i un notable èxit de públic. L’esclat de la Guerra Civil va impedir la continuïtat de l’esdeveniment.

 

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), constituïda el 1933 com a Unió Catalana de Federacions Esportives, va ser la impulsora de la Setmana Catalana de l’Esport. 87 anys després, la UFEC reprèn l’organització d’aquest esdeveniment per convertir-lo en una cita de referència al nostre país i a l’escena internacional.

 

Els dies 20, 21, 22 i 23 d'octubre, Girona, Begut, Pals, Roses, l’Escala i Tossa de Mar acullen les curses d’orientació amb la intervenció de vuit seleccions internacionals d’aquesta modalitat esportiva: Catalunya, Polònia, Bèlgica, Àustria, Noruega, Suècia, Irlanda i Regne Unit.

 

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document