Roses estudia les mesures a adoptar per afavorir el lloguer social a la població

El passat dimecres, els regidors de Benestar Social i Urbanisme i Habitatge de l'Ajuntament de Roses, Marc Danés i Sílvia Ripoll, respectivament, van assistir a una trobada organitzada per la Federació de Municipis de Catalunya en el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya de Barcelona. Durant el desenvolupament de la jornada informativa, es van tractar les darreres iniciatives municipals impulsades a Catalunya per donar respostes socials en matèria d'habitatge.
24/01/2014 12:31 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Tot i que en el cas de Roses no es dóna actualment cap situació de veïns desproveïts d'un habitatge on viure, l'Ajuntament de Roses ha volgut assistir a la reunió a títol informatiu, amb gran interès per conèixer l'aplicació de la legislació i experiències relacionades amb aquesta problemàtica. L'objectiu és el de continuar treballant en aquest àmbit, i confeccionar un pla preventiu que li permeti actuar amb rapidesa i de forma eficaç en cas necessari.

 

Durant el desenvolupament de la jornada, els regidors van poder conèixer les experiències i valoracions dels ajuntaments de Terrassa i de Castellar del Vallès, on s'han obert processos que permeten afavorir el lloguer social i imposar sancions a les entitats bancàries que mantenen pisos buits. Així, es va presentar el marc jurídic aplicable per a la imposició de sancions a aquestes entitats i els representants terrasencs van explicar els procediments impulsats pel seu consistori per facilitar el lloguer social, com ara l'obertura d'expedients sancionadors a aquelles entitats que mantinguin habitatges buits durant períodes superiors a 2 anys.

 

A partir d'aquesta jornada, l'Ajuntament de Roses estudiarà ara l'adaptabilitat de les mesures a les característiques pròpies de la vila (com per exemple, en els casos de segones residències no ocupades fora de temporada,...), possibles experiències a traslladar a l'àmbit rosinc, etc, de cares a disposar d'un pla d'actuació a aplicar en cas que es donin situacions d'aquestes característiques en el municipi.

 

Per últim, durant la reunió també es van tractar altres experiències dutes a terme des dels municipis per a ajudar a les famílies més vulnerables socialment.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document