Roses inicia la setena edició dels Pressupostos Participatius

L’Ajuntament de Roses posa en marxa aquest mes d’abril una nova convocatòria -la setena- dels Pressupostos Participatius; una experiència que torna a permetre als veïns i veïnes decidir a quins projectes destinar 300.000€ del pressupost municipal. Del 10 al 30 d’abril es podran presentar les propostes ciutadanes al web www.tudecideixesroses.cat o a les bústies habilitades al SAC, la Biblioteca municipal Jaume Vicens Vives i l’Oficina de Turisme.
03/04/2024 13:32 -    

Procés de presentació de propostes

Ester Navas, regidora de Participació Ciutadana, ha explicat aquest matí el procediment a seguir per presentar propostes: "el termini es mantindrà obert del 10 al 30 d’abril, ambdós dies inclosos. Durant aquestes tres setmanes, els rosincs i rosinques podran presentar propostes d’inversió al municipi a través del web tudecideixesroses.cat o dipositant la butlleta del fulletó informatiu a les bústies habilitades al Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) de l’Ajuntament, la Biblioteca municipal Jaume Vicens Vives i l’Oficina de Turisme. Des de l’Ajuntament animem tots els rosincs i rosinques a ser part activa del procés i esperem que aquesta setena edició segueixi gaudint d’una alta participació”.


Valoració tècnica de les propostes, convocatòria d’un Fòrum ciutadà i votació final

Un cop tancat el període de recollida, totes les propostes presentades seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els criteris tècnics passaran a la següent fase. Joana Pérez, regidora d’Economia i Hisenda, ha recordat els requisits que han de complir els projectes presentats, "tots els veïns i veïnes de Roses poden participar proposant els seus projectes, que no poden superar els 300.000€, han de ser projectes d’inversions, cal que s’ajustin a les competències de l’Ajuntament i no poden contradir el marc legal vigent ni altres plans aprovats per l’Ajuntament."


Posteriorment, el 16 de setembre els ciutadans i ciutadanes seran cridats a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització, una sessió participativa oberta a tota la població en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment se sotmetran a votació popular.


Finalment, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana, on hi podran participar totes aquelles persones empadronades a Roses majors de 16 anys. La votació tindrà lloc del 7 al 21 d’octubre de forma telemàtica a través del web www.tudecideixesroses.cat.PDF document icon Díptic Pressupost Participatius.pdf — Document PDF, 1.08 MB (1133390 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document