Roses intensifica la seva promoció com a Destinació de Turisme Familiar

L'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Roses ha desenvolupat al llarg dels mesos d'abril i maig accions promocionals a diferents punts de Catalunya, País Basc i França, dirigides a donar a conèixer el municipi com a destinació de turisme familiar. El consistori presenta així davant un nombrós públic i agents especialitzats, la seva àmplia oferta d'activitats i atractius, parant una especial atenció en el públic familiar d'acord a les pròpies característiques de la població i al perfil i tipologia de visitants que la destinació rep cada any.
Roses intensifica la seva promoció com a Destinació de Turisme Familiar

Joc de memòria a Lyon

28/05/2014 08:21 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Entre les darreres accions desenvolupades, es troben la participació a la Fira del Ram de Vic (11-13 d'abril), a la fira Bebés y Mamás celebrada a Barcelona els passats 10 i 11 de maig, a la Fira de Bilbao (23 al 25 de maig) a través de l'espai exclusiu dedicat a les destinacions de turisme familiar de la marca Costa Brava, o la participació a l'acció de públic final de la “Village Catalogne” de Lyon (23-25 de maig), on Roses presentà informació turística i animació pròpia, amb un novedós joc de memòria gegant amb icones del municipi per tal de fer participar els nens.

 

Paral·lelament a la promoció directa al públic realitzada en fires, altres accions desenvolupades han estat la recepció de diversos bloggers del grup Travel With Kids – unió de bloggers especialitzat en viatges per a famílies (mesos d'abril i maig)-, o la trobada del passat 9 de maig amb nou agències alemanyes especialitzades en esdeveniments i viatges d'incentius, coorganitzada conjuntament amb el Catalunya Convention Bureau. D'altra banda, l'oficina de turisme de Roses és també punt de recollida de la samarreta dedicada a l'Any del Turisme Familiar, que s'obté a través del facebook del catalunya.com.

 

Les diferents actuacions responen a l'interès del consistori per augmentar i fidelitzar l'alt percentatge de turistes que visiten Roses procedents del Sud de França (situat al capdavant en el rànquing de visitants que rep la població) i País Basc, així com el turisme de proximitat arribat des dels diferents punts de la geografia catalana. En tots els casos, el públic valora molt positivament disposar amb antelació de tota la informació detallada sobre l'oferta turística del municipi.

 

Les accions promocionals es programen i seleccionen a partir de l'estudi de les dades recollides per l'Àrea de Turisme del municipi, estadístiques que situen el mercat francès al capdavant dels visitants que rep el municipi. L'any 2013, el 59,7% (unes 64.000 persones) dels visitants que sol·licitaren informació a l'oficina de turisme local, foren francesos.

 

En el cas del País Basc, Roses es manté fidel als importants aparadors turístics atenent també el fet que un 25,11% del total de visitants de l’estat espanyol que visiten el municipi procedeix d’Euskadi, essent, principalment, famílies.


Roses va rebre la certificació com a Destinació de Turisme Familiar l'any 2010, després de superar amb èxit el procés d'auditoria i requisits establerts per la marca, i un cop valorades les seves característiques: platges de qualitat amb tots els serveis, una àmplia oferta en activitats infantils i lúdiques, i un patrimoni natural, cultural i gastronòmic excepcionals per disfrutar d'unes vacances actives en família.

 

Entre les actuacions impulsades tant pel consistori com pel sector turístic privat per potenciar la destinació familiar, es troben l’organització del parc infantil de platja durant els mesos de juliol i agost, propostes de lleure i entreteniment, serveis de cangurs amb idiomes, serveis de vigilància i protecció, organització d’espectacles infantils al carrer, guies de seguretat de la destinació... i pel que fa als establiments d’allotjament i restauració, l’especial cura en la seguretat dels espais i serveis destinats als menors, tals com habitacions comunicades, serveis d’animació infantil, intercomunicadors, menús infantils, trones i canviadors de bolquers als restaurants, etc.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document