Roses lliura els certificats als 10 participants que han assolit el programa Formació en Primera Acollida

Aquest matí Esther Bonaterra, regidora d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania de Roses, ha fet entrega dels Certificats d'Assistència a la Formació d’Acollida realitzada a la població durant els mesos de febrer, març i abril. Un total de 10 persones han finalitzat tot l’itinerari del curs, que dona les eines necessàries per a una més fàcil incorporació de les persones nouvingudes a la societat catalana i per a la promoció de la seva autonomia personal.
30/04/2021 12:56 -    

El programa Formació en Primera Acollida consta de 5 mòduls formatius amb els quals es vol donar resposta a les necessitats inicials de formació i informació a persones migrades que volen viure i treballar a Catalunya. Amb un total de 150 hores lectives, es reben classes de català (90 hores), coneixements laborals (15 hores), societat catalana (15 hores), igualtat de gènere (15 hores) i eines digitals (15 hores).


A Roses el programa finalitza avui després de les classes dutes a terme entre els mesos de febrer i abril, amb l’acte de lliurament de certificats d’assistència als participants. L’encarregada de fer l’entrega dels certificats, els quals permeten acreditar la formació rebuda en els processos d’estrangeria, arrelament social, renovació del permís de residència, etc, ha estat la regidora Esther Bonaterra, que ha destacat que “aquests cursos d’acollida donen a les persones que volen viure i treballar a Catalunya una primera oportunitat per a adquirir unes habilitats bàsiques per a poder ser més autònomes. Així, tota la societat en surt beneficiada, ja que les persones nouvingudes esdevenen més preparades i més lliures, i més capaces, per tant, de participar i contribuir a la millora de la mateixa societat.”

 

La propera tardor tindrà lloc a Roses amb un nou programa de Formació d’Acollida, que en aquest cas consistirà de 120 hores lectives. El programa està impulsat pel Fons Social Europeu, la Secretaria de Migracions Igualtat i Ciutadania i el Servei d’Ocupació de Catalunya, gestionat per la Fundació Gentis i rep el suport de l’Ajuntament de Roses i el Consell Comarcal Alt Empordà.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document