Roses ofereix tres exposicions durant el mes d'agost

Entre les nombroses activitats culturals i lúdiques que Roses ofereix a ciutadania i visitants durant l'estiu, es troben tres exposicions dedicades a diferents temàtiques, obertes al públic durant tot el mes d'agost: la mostra “300 anys després” instal·lada a la Rambla Riera Ginjolers; “En temps de l'Anita”, a la sala d'exposicions de Ca l'Anita de l'Estanc; i “30 anys de dansa a Peralada”, a la sala d'exposicions de la Ciutadella de Roses.
Roses ofereix tres exposicions durant el mes d'agost

Mostra "30 anys de dansa"

19/08/2014 10:25 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’exposició “300 anys després” és una mostra itinerant a l’aire lliure que va adreçada a tot tipus de públics. Emmarcada en els actes del Tricentenari, presenta una mirada detallada sobre com es va desenvolupar la Guerra de Successió arreu del país, així com una comparativa entre la Catalunya del 1700 i la d'avui. També fa un recorregut pels tres darrers segles de la història de Catalunya, a través dels episodis i personatges més significatius en els àmbits de la política, l'economia, la ciència, la cultura i les tradicions.

La mostra, instal·lada a la Rambla de la Riera Ginjolers, romandrà a Roses fins al proper 29 d'agost.

 

Una altra proposta expositiva és la mostra “En Temps de l'Anita. Roses i el Boom Turístic, 60's i 70's”, amb què l'Ajuntament de Roses ha obert al públic recentment la nova sala d'exposicions habilitada a la planta baixa de l'edifici municipal de l'Estanc de la Punta-Ca l'Anita. L'exposició consisteix en un recorregut per la Roses d'aquestes dues dècades, mostrant el paral·lelisme entre l'eclosió del turisme a la població i la trajectòria de l'Anna Marés i de la seva activitat comercial, molt vinculada a la població rosinca.

 

L'exposició s'inicia amb una mostra d'imatges, objectes i documents relatius al negoci de l'estanc, per continuar amb un recorregut per les dècades dels anys 60 i 70 a Roses, des de l'arribada dels primer banyistes i l'incipient turisme inicial fins al seu esclat definitiu. A través de fotografies, plafons i objectes, la mostra visualitza com era Roses abans de la transformació provocada pel turisme, els contrastos existents entre el tradicional món mariner i el nou món turístic a partir dels anys 60, els intents de protecció del medi, les campanyes de captació de visitants, l'oferta turística i l'obertura de nous negocis, com l'Estanc de l'Anita.

 

La mostra es pot visitar fins al 28 de setembre, tots els laborables de 18 a 21 h, i caps de setmana i festius de 12 a 14 h i de 18 a 21 h. L'accés és lliure.  

 

Per últim, la sala d'exposicions de la Ciutadella de Roses presenta “30 anys de dansa a Peralada”, una exposició que aplega 42 fotografies de Josep Aznar que mostren els espectacles, les companyies, els coreògrafs i els ballarins més representatius que han passat per l'escenari de Peralada.

 

L’exposició també compta amb un recull de declaracions que els ballarins Ángel Corella, Julio Bocca, Sara Baras, María Pagés i el coreògraf dels Ballets de Monte-Carlo Jean Christophe Maillot han escrit per a aquesta ocasió.

 

L'exposició es presentarà a Roses fins al 31 d'agost.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document