Roses ofereix una xerrada sobre el dret a una mort digna

El proper dimarts 19 d’octubre, tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses la xerrada Dret a Morir Dignament, a càrrec de Cristina Vallès, coordinadora de l’Associació DMD- Girona i la regidora d’Acció Social de l’Ajuntament, Esther Bonaterra. L’acte tindrà lloc a les 19 h i cal inscriure’s prèviament a rosescultura.cat.
15/10/2021 08:14 -    

L’activitat s’emmarca dins la programació que el departament d’Acció Social de Roses ha preparat per oferir a la ciutadania tota la informació actual entorn a la mort digna i quins són els drets de les persones en aquest àmbit. La reivindicació a una mort digna va motivar l’aprovació d’una moció del ple municipal a favor de la llei de l’eutanàsia, que des del passat mes de juny és una realitat.

 

Per aprofundir i obrir el debat sobre què significa per a cada persona una mort digna, quin són els desitjos en el procés de final de vida i de quins mitjans disposem per fer-los realitat, Roses va programar durant l’estiu la mostra La mort, digna il·lustrada, que ara es complementarà amb la xerrada del proper dimarts.

 

L’acte s’ha concebut com una sessió informativa on les persones assistents podran resoldre dubtes i conèixer els mitjans i tràmits disponibles un cop aprovada la Llei de Regulació de l’Eutanàsia (LORE), que entrà en vigor el passat 25 de juny. La regidora d’Acció Social de l’Ajuntament de Roses, Esther Bonaterra, manifesta que "viure amb dignitat és un dret, morir amb dignitat també".

 

Entre els aspectes que regula la nova normativa es troba la tramitació del Document de Voluntats Anticipades Testament Vital, que permet expressar la voluntat sobre les atencions mèdiques que es desitgen rebre o no en cas de patir una malaltia irreversible o terminal, que porti a un estat que impedeixi expressar-se per si mateix.  Aquest document es pot ja tramitar a l’Ajuntament de Roses, després de la formació realitzada pel personal del Servei d’Atenció al Ciutadà-SAC.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document