Roses participa en la 4a edició de la Setmana de la Pedra Seca

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses organitza diferents activitats amb motiu de la 4a edició de la Setmana de la Pedra Seca, que enguany serà del 24 de novembre al 3 de desembre. Tallers formatius de restauració de barraques de pedra seca, sortida de descoberta de patrimoni de pedra seca, presentació d’un llibre i exposició fotogràfica, són les activitats programades per donar visibilitat a aquest element patrimonial estretament lligat al territori i per contribuir a la seva preservació.
27/10/2023 08:14 -    

La primera de les activitats són dos tallers formatius de restauració de barraques de pedra seca dins del Parc Natural de Cap de Creus. Cada taller tindrà una durada de 12 hores repartides en 2 dies, el primer es durà a terme el 17 i 18 de novembre, de 9 h a 15 h i, el segon, l’1 i 2 de desembre, de 9 h a 15 h. La formació anirà a càrrec de dos margers professionals de l’Associació Gremi dels Margers de Catalunya. Un cop la persona s’inscrigui, rebrà un missatge per correu o Whatsapp indicant l’indret on es farà la restauració. Les dues activitats són gratuïtes. Les inscripcions s’obriran a partir del 6 de novembre a les 8 h del matí a inscripcions.roses.cat (cal escollir entre una de les dues activitats). S’ofereixen 12 places per taller.

 

El dissabte 25 de novembre, a les 9 h, es durà a terme una excursió guiada per conèixer els elements de pedra seca de Roses. En Vicenç Armangué, en Manel Donat i l’empresa de guiatge seran els responsables d’explicar la diversitat, singularitat i riquesa del patrimoni de pedra seca que es visiti durant la sortida a la zona del Mas Marès. L’excursió començarà a les 9 h i tindrà una durada aproximada de 3 hores. Les persones interessades es podran inscriure a inscripcions.roses.cat a partir del dilluns 13 de novembre a les 8 h. Hi ha places per a 25 persones.

 

Dimecres 29 (19 h), es presentarà a la Biblioteca de Roses el llibre 200 masos i veïnats del Cap de Creus i l'Albera marítima, d’Arnal Plujà i Canals. Aquesta obra narra l’origen, evolució i decadència de 200 masos i veïnats del Cap de Creus i de l’Albera marítima a partir d’una intensa i meticulosa anàlisi documental, que acompanyat del testimoni de dues-centes persones relacionades amb les heretats (propietaris, descendents, antics hereus, masovers, arrendataris o pastors) i el recull fotogràfic de més de set-centes imatges, busca recuperar la memòria històrica i patrimonial d’aquestes petites unitats agràries i reflexionar sobre un estil de vida extingit. La presentació anirà a càrrec de l’autor. L’entrada és gratuïta.

 

Per últim, l’exposició fotogràfica programada tindrà lloc del 15 de novembre al 3 de desembre a l’Oficina de Turisme. S’exposaran les quinze fotografies, finalistes i guanyadora, de la primera edició del Concurs a Instagram sobre el Patrimoni de Pedra Seca de Roses. Les fotografies es podran visitar de dilluns a dissabte, de 10 h a 14 h i de 15 h a 18 h i diumenges i festius de 10 h a 13 h.

 

Per a més informació sobre les diferents activitats, us podeu posar en contacte amb el Departament de Promoció Econòmica (1r pis, oficina de Turisme) o trucant al 972 15 25 21.



La coordinació d’aquesta acció, a càrrec de l’AODL de desenvolupament sostenible del sector primari de Roses, està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document