Roses posa en marxa la cinquena edició dels Pressupostos Participatius

L’Ajuntament posa en marxa aquest 2022 una nova convocatòria dels Pressupostos Participatius; una experiència que permetrà als veïns i veïnes decidir a quins projectes destinar 300.000€. En aquest sentit, l’equip de govern es compromet a integrar les propostes més votades per la ciutadania major de 16 anys en el pressupost municipal del 2023. Del 2 al 15 de maig es podran presentar les propostes ciutadanes al web www.tudecideixesroses.cat o a les bústies habilitades al SAC, la Biblioteca municipal Jaume Vicens Vives i l’Oficina de Turisme.
28/04/2022 12:22 -    

Aquest matí ha tingut lloc la presentació de la cinquena edició dels Pressupostos Participatius de Roses, acte que s’ha desenvolupat a la plaça de la Victòria Catalana, on està a punt de finalitzar la creació d’un parc multi-aventura, projecte guanyador escollit per la ciutadania en el darrer procés de pressupost participatiu dut a terme a Roses.

Marc Danés Zurdo, regidor d’Economia i Hisenda, anima els rosincs i rosinques a prendre part activament del procés i explica que “encarem aquesta nova convocatòria amb molt d’optimisme i amb moltes ganes d’escoltar la nostra població. Any rere any els Pressupostos Participatius s’estan consolidant a casa nostra com una eina efectiva per atendre les necessitats dels nostres veïns i veïnes i fer-los partícips de forma directa de la construcció del present i futur de Roses". Ha destacat també que "amb la present edició, sobrepassarem el milió d’euros destinats a inversions que han estat proposats i escollits directament per la ciutadania”.

Francesc Coral, director de projectes de Mirada Local, empresa encarregada de la gestió del procés, ha destacat que "Roses arriba a la cinquena edició de pressupostos participatius, fita que es dona a pocs municipis del país, demostrant la fermesa d’una aposta en la qual el consistori ha cregut des del primer moment i que s’ha esforçat per mantenir al llarg del temps. Aquest compromís es demostra també en el fet que el 100% dels projectes escollits en les diferents edicions han estat executats, la qual cosa repercuteix en la confiança per part de la ciutadania i en l’augment gradual de la seva participació, tant en la presentació de propostes com en les votacions dels projectes finalistes" .

Joan Plana Sagué, alcalde de Roses, ha celebrat "la bona salut amb què compta aquest procés participatiu, que permet la implicació directa de les persones en la governança del municipi i posa a l’abast de rosincs i rosinques el poder de decidir en què es destinen els seus recursos".

 

Procés de presentació de propostes

El procés participatiu per recollir propostes a Roses es mantindrà obert del 2 al 15 de maig, ambdós dies inclosos. Durant aquestes tres setmanes, els veïns i veïnes interessats a presentar propostes d’inversió al municipi podran fer-ho a través de dues vies:

  • El web tudecideixesroses.cat.

  • O a les bústies habilitades al Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) de l’Ajuntament, la Biblioteca municipal Jaume Vicens Vives i l’Oficina de Turisme.

Com a novetat, enguany es durà a terme una jornada el proper 8 de maig al Mercat Municipal, on les persones interessades podran fer consultes sobre el procés de Pressupostos Participatius i dipositar les seves propostes a la bústia que s’hi instal·larà.

Valoració tècnica de les propostes, convocatòria d’un Fòrum ciutadà i votació final

Un cop tancat el període de recollida, totes les propostes presentades seran valorades i quantificades pels serveis tècnics municipals. Així, totes aquelles que compleixin els criteris tècnics i no superin el pressupost fixat passaran a la següent fase.

Posteriorment, el 22 de setembre, els ciutadans i ciutadanes seran cridats a prendre part del Fòrum Ciutadà de Priorització, una sessió participativa oberta a tota la població en la qual els assistents hauran de seleccionar un nombre determinat de projectes que seran els que finalment se sotmetran a votació popular.

Finalment, les propostes finalistes seran sotmeses a votació ciutadana, on hi podran participar totes aquelles persones empadronades a Roses majors de 16 anys. La votació tindrà lloc del 10 al 20 d’octubre.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document