Roses presenta l’adequació del Baluard de Sant Andreu als ajuts de l’1,5% cultural

L'Ajuntament de Roses concorre a les subvencions que el Ministeri de Foment atorga en aplicació del programa conegut com a"1,5% Cultural", amb el projecte d’adequació del Baluard de Sant Andreu de la Ciutadella de Roses. L’objectiu és aturar la degradació del darrer baluard que resta per consolidar fent-lo apte per a la visita pública.
22/08/2017 15:36 -    

El baluard de Sant Andreu és l'únic que queda per desenrunar i consolidar, després de la seva voladura per part dels exèrcits francesos el 1795, quan les seves estructures van quedar al descobert, patint al llarg de més de 200 anys els estralls del setge del 1808, les inclemències del temps i l'espoli.

 

L’adequació del baluard donarà continuïtat a les restauracions realitzades recentment a les casamates adjacents, i prosseguirà amb l’adequació del recorregut per a visitants des del Baluard de Sant Jaume en direcció a la Porta de Terra del recinte monumental. El projecte és obra de l’arquitecte Joan Falgueras, autor també dels projectes de restauració de les casamates interiors.

 

La proposta té per objectius donar continuïtat al recorregut de visitants pel perímetre interior del Baluard, que transcorrerà al llarg de 96 metres sense barreres arquitectòniques. D’altra banda, es procedirà a l’enretirada dels despreniments existents sobre el fosso i al desenrunament de la part baixa exterior dels murs, així com la seva consolidació estructural, treballs amb els quals s’aconseguirà una visió de continuïtat del perímetre del Baluard. Per últim, es procedirà a l’adequació paisatgística i l’ordenació de l’espai lliure existent.

 

El projecte compta amb un pressupost de 396.000 €, mentre que la subvenció corresponent al programa de l’1,5% Cultural del Ministeri de Foment pot arribar a un 50%, essent aquesta compatible, a més, amb ajuts d’altres institucions, Diputació o Generalitat.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document