Roses promociona la seva diversa oferta turística entre el públic familiar navarrès i el cicloturístic holandès

Turisme de Roses es troba immers en la promoció de la destinació per a aquest 2023 en fires i salons de diferents àmbits i abast geogràfic. Responent a la diversitat de públics i procedències que cada any atreu el municipi i a la seva àmplia oferta (natura, esport, familiar, platges, enogastronomia...), Roses planifica cada temporada la seva participació en aquells esdeveniments que millor s’ajusten a les seves potencialitats. Durant aquest mes de febrer, ha assistit a les fires Navartur, amb una forta demanda del turisme familiar, i a la Fira de senderisme i cicloturisme d’Utrecht.
02/03/2023 12:45 -    

Entre el 24 i 26 de febrer, Turisme de Roses ha estat present a Navartur (Pamplona), una fira de turisme genèrica on destaca la demanda de turisme familiar, en el qual Roses és destinació certificada. Des de l’estand del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, el personal rosinc ha pogut oferir una informació personalitzada i ajustada a les necessitats i interessos de cada persona, atenent nombroses consultes sobre visites i activitats, circuits de senderisme i bicicleta, enoturisme i gastronomia i també en serveis d’allotjament.

 

Els darrers informes emesos pel Departament d'Empresa i de Treball de la Generalitat de Catalunya en matèria turística indiquen que el mercat espanyol dóna cada cop més importància a les activitats de natura i gastronòmiques, dedica més temps a planificar i gaudir del viatge i que el 14,9% dels enquestats tenen intenció de viatjar a Catalunya a curt o mitjà termini.

 

Les èpoques més demandades han estat majoritàriament l’estiu en el cas de famílies amb nens i també setmana santa, maig, juny i setembre en el cas de joves i sèniors. En molts casos els visitants mostraven un bon coneixement de Roses i del seu entorn, així com una alta satisfacció d’estades anteriors i la voluntat de repetir. Amb un total de 46.435 visitants, Navartur ha batut enguany el rècord d’assistència de les 17 edicions celebrades fins ara i ha comptabilitzat un augment d’un 40% de visitants en comparació amb l’última fira anterior a la pandèmia, xifra que la converteix en un important aparador per a la captació de públic visitant. A més, el perfil dels assistents, majoritàriament famílies amb nens, decidits a concretar l’organització de les seves properes vacances i parelles o petits grups de diferents segments d’edat (joves, adults i sèniors) de poder adquisitiu mig-alt, resulten òptims per a Roses.

 

Promoció en el país del cicloturisme

Una altra promoció realitzada aquest mes de febrer ha estat l’assistència a la Fira Fiets en Wandelbeurs de la ciutat d’Utrech. En aquest cas, Roses s’ha traslladat al país de la bicicleta i a la fira més important dels Països Baixos especialitzada en cicloturisme i senderisme, per donar a conèixer totes les possibilitats que la població i el seu entorn ofereixen en aquests àmbits.

 

La Fira s’ha realitzat entre el 24 i el 26 de febrer i ha rebut 26.600 visitants. Ubicats a l’estand de l'Agència Catalana de Turisme, Roses ha pogut promocionar les seves 12 rutes de senderisme i 9 de ciclisme, així com els establiments adherits al segell cicloturístic Ride Roses amb què compta el municipi. El perfil dels visitants atesos ha estat el de persones sèniors i young sèniors amb un poder adquisitiu mitjà-alt, que programen estades vacacionals de llarga durada, majoritàriament fora de temporada (abril, maig, setembre, octubre), ja que tenen molta disponibilitat per viatjar.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document