Roses recull en el primer semestre de l’any més de 22 tones de roba usada

El servei de recollida de roba usada a través dels contenidors de la Cooperativa Roba Amiga, ha comptabilitzat a Roses al llarg del primer semestre de l’any, un total de 22.258 kg de material recollit. Roses disposa de 15 contenidors repartits pel municipi, on pot abocar-se qualsevol producte tèxtil en bon estat: roba de vestir, roba de la llar (llençols, tovalloles, etc.), sabates, bolsos, cinturons…
04/08/2022 12:55 -    

Sgons la UE, cada europeu genera 22kg de residu tèxtil a l’any. A Catalunya, se’n generen 166.000 tones anuals, de les quals només un 11%% es gestiona adequadament, mentre que el el 89% restant acaba com impropi en altres tipus de contenidors.

 

La Cooperativa Roba Amiga, formada per set empreses d’inserció és l’encarregada de l’administració dels contenidors i de la recollida de roba usada a Roses. Després d’aquesta recollida, la roba es porta a les plantes de tractament tèxtils on passa per un procés de tria i classificació en funció de l’estat i la tipologia de les peces, per a la seva posterior reutilització (50%) o reciclatge a noves fibres (45%). El 5% restant s’utilitza en projectes de cogeneració elèctrica i calorífica.

 

Recordeu que la roba s'ha de rentar, plegar i dipositar-la en una bossa tancada dins dels contenidors. Les sabates aparallades, lligant-les pels cordons o bé amb cinta i dins d'una bossa. Altres elements com cinturons i bolsos intentar que quedin el màxim compacte possible. Evitar posar-hi roba bruta o estripada, i tingues cura de que no se't colin restes de menjar o pintures.

 

Podeu consultar la ubicació exacta de contenidors i més informació sobre el projecte a: www.robaamiga.cat.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document