Roses revalida la qualificació “3 Flors d’Honor” de la convocatòria Viles Florides 2019

Roses va rebre el passat divendres a Lloret de Mar la qualificació "3 Flors d’Honor" durant l'acte de lliurament de distincions de la convocatòria Viles Florides 2019. Aquesta iniciativa reconeix la gestió dels espais verds i les actuacions dutes a terme a Catalunya en projectes d’ornamentació floral i enjardinament durant el darrer any.
01/10/2019 11:55 -    

La població de Roses participa en aquest projecte des de la primera edició, on ja es va aconseguir una Flor d’Honor. En els darrers anys, la feina duta a terme pel consistori en matèria d’enjardinament i gestió de zones verdes, ha permès millorar aquesta qualificació fins a les 3 Flors d’Honor, que enguany ha tornat a revalidar.

 

Entre les tasques realitzades durant el darrer any es troba la nova plantació i reposició de jardineria i arbrat en diferents carrers, espais verds del municipi, la substitució d’espècies malaltes o incompatibles amb l'entorn per altres espècies de millor adaptabilitat, la renovació d’escocells, o la diversificació de les espècies vegetals incorporant plantes de temporada amb floració en les èpoques primaveral i estival, entre d’altres..

 

Un altre punt a destacar són les accions per millorar l’eficiència dels recursos hídrics amb mesures com la incorporació d’espècies que requereixen un baix consum d'aigua, o la instal·lació de nous sistemes de rec telegestionat (aquest 2019 s’han instal·lat 14 nous programadors), que permeten un manteniment de la jardineria del municipi més eficaç i sostenible.

 

Destaquen també les accions de caràcter social, com la realització de la Fira de la Rosa amb nombroses activitats relacionades amb les flors i les roses, la incorporació de parterres a l’escola Montserrat Vayreda perquè els alumnes del centre facin activitats relacionades amb l'horta, la col·laboració amb l’Institut Cap Norfeu per a la incorporació de dos alumnes com a aprenents en la secció de Jardineria de Rosersa, o la impartició de cursos formatius de jardineria.

 

La convocatòria Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que reconeix la feina feta pels pobles i ciutats catalans en la millora dels seus espais verds i enjardinats. L'objectiu d'aquesta iniciativa és la potenciació dels espais verds urbans i de la seva gestió sostenible, així com la millora de la qualitat de vida dels veïns, i la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental.

 

En la present edició, un total de tretze municipis han estat reconeguts amb quatre Flors d’Honor, 53 amb tres Flors d’Honor, 57 amb dues Flors d’Honor i 10 amb una Flor d’Honor. En total, són 135 els municipis que aquest 2019 ha treballat dintre del moviment promogut per la CHOC per fer créixer el verd a Catalunya.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document