Roses revalida la qualificació “3 Flors d’Honor” en la convocatòria Viles Florides 2017

Roses va rebre el passat divendres a Mollet del Vallès, en l'acte de lliurament de distincions de la convocatòria Viles Florides 2017, el qualificatiu de "3 Flors d’Honor". Aquesta distinció, que arriba a la seva sisena convocatòria, reconeix la gestió dels espais verds i les actuacions dutes a terme en el municipi durant el darrer any.
27/09/2017 21:36 -    

La població de Roses participa en aquest projecte des de la primera edició, on ja es va aconseguir una Flor d’Honor. En els darrers anys, la feina duta a terme pel consistori en matèria d’enjardinament i gestió de zones verdes, ha permès millorar aquesta qualificació fins a les 3 Flors d’Honor actuals.

 

Entre les tasques realitzades durant aquest temps, es troba la reposició i plantació de jardineria en diferents espais verds i rotondes del municipi, la plantació d’arbres nous i la seva reposició en cas d’arbres malalts o incompatibles amb l'entorn per altres espècies de millor adaptabilitat, la diversificació de les espècies vegetals incorporant plantes de temporada amb floració en les èpoques primaveral i estival, així com la incorporació d’espècies que requereixen un baix consum d'aigua, entre d’altres.

 

Un altre punt a destacar són les accions per millorar l’eficiència dels recursos hídrics amb mesures com la reducció de superfícies de gespa o la instal·lació de nous sistemes de rec tele gestionat, que permeten un manteniment de la jardineria del municipi més eficaç i sostenible.

 

Els criteris per establir la valoració final de les distincions Viles Florides hsón: patrimoni vegetal i paisatgístic, medi ambient i sostenibilitat i activitats, turisme i comunicació. En l’apartat de municipi, actualment hi ha 113 poblacions adherides al programa, 11 de les quals reconegudes amb quatre Flors d’Honor, 48 amb tres Flors d’Honor, 48 amb dues Flors d’Honor i 6 municipis amb una Flor d’Honor.

 

La convocatòria Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que reconeix la feina feta pels pobles i ciutats catalans en la millora dels seus espais verds i enjardinats. L'objectiu d'aquesta iniciativa és la potenciació dels espais verds urbans i de la seva gestió sostenible, així com la millora de la qualitat de vida dels veïns, i la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document