Roses sanciona els incompliments en la tinença de gossos perillosos amb multes de fins a 3000 €

La Junta de Govern Local de Roses celebrada el 12 de maig, ha imposat sancions per un import total de 20.263 € a propietaris de gossos de races considerades potencialment perilloses, per l’incompliment de l’ordenança de tinença d’animals. Les sancions oscil·len entre els 300 i els 3.000 € d’import, en funció de la gravetat i la tipificació dels articles de l’ordenança incomplerts.
16/05/2022 08:48 -    

El paquet de sancions aprovades el passat dijous inclou un total de nou multes per infraccions consistents en portar els gossos deslligats o sense morrió als espais públics, no tenir contractada l’assegurança de responsabilitat civil obligatòria, o no disposar de la llicència d’animals potencialment perillosos.


La majoria d’aquests casos corresponen a infraccions tipificades en l’Ordenança de Tinença d’Animals de Roses com a greus o molt greus, per la qual cosa els imports de les multes ascendeixen en cinc casos a 3.001 €, mentre que dues són de 2.404 €. Les dues de menor import són de 300 € i de 150 € (falta lleu).


El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Roses, Francesc Giner, fa una crida a la població per "extremar la cura i el compliment de la normativa, amb l’objectiu de garantir, tant el benestar dels animals, com la seguretat i convivència amb la resta de veïns i veïnes del municipi. Passar per alt les obligacions que comporta tenir animals de companyia pot repercutir, a més, en importants sancions que són fàcilment evitables".


Roses disposa d’Ordenança de Tinença d’Animals des de l’any 2000. La regulació està inspirada en els drets dels propis animals i té també en compte aspectes relacionats amb la seguretat i la salut pública i la convivència entre animals i persones per tal de reduir al màxim les molèsties que aquests puguin ocasionar. Entre altres aspectes, es disposen les normes sanitàries que han de respectar-se quant a tinença d’animals (vacunacions, desparasitació, allotjament, alimentació i control sanitari), l’adopció de mesures per garantir la tranquil·litat dels veïns, els drets dels animals, la presència d’animals a la via pública i als establiments, la recollida d’animals, el seu trasllat en transports públics, etc.


Podeu consultar el text íntegre de l’ordenança accedint a aquest enllaç

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document