Roses serà de nou etapa del Tour a França a Vela el proper estiu

Els propers 17 i 18 de juliol de 2014, Roses tornarà a acollir una etapa (en aquesta ocasió la cinquena), del Tour a França a Vela 2014. Aquesta serà la quarta ocasió en què la competició esportiva surt de territori francès, després de les bones experiències i condicions nàutiques assolides a la Badia de Roses en edicions anteriors.
Roses serà de nou etapa del Tour a França a Vela el proper estiu

Village al Port de Roses

11/12/2013 10:30 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El Tour de France à la Voile 2013 va estar marcat per importants canvis, tant al mar com a terra ferma. D'un costat, amb l'arribada dels grans regatistes, el desafiament fou un dels més emocionants de la seva història. El públic, conscient d'aquest fet, va seguir aquesta magnífica edició de molt a prop gràcies a l'àmplia cobertura mediàtica de l'esdeveniment, amb un desplegament de mitjans que va duplicar el de l'edició 2012.

 

D'altra banda, es van incrementar les activitats en terra ferma, l'altre escenari important de la competició, amb un reforç del tradicional Village per al públic, la creació d'un centre d'activitats en les platges i el llançament d'una caravana publicitària.

 

Avalat per l'èxit de la fórmula, l'organització del Tour segueix apostant per convertir-lo en la cita més important de l'estiu. El proper any, el tret de sortida de la competició es retardarà una setmana (tindrà lloc del 4 al 27 de juliol), fent coincidir aquest inici amb el de les vacances d'estiu a França. D'aquesta manera, es possibilitarà que el públic local pugui gaudir al màxim de les primeres etapes.

 

Una altra canvi serà la reducció de la durada de la prova a tres setmanes, amb l'objecte de crear una competició més concentrada en el temps i emocionant per al públic. D'altra banda, la gran novetat esportiva de l'edició 2014 serà la introducció, en paral·lel a la flota d'elit dels M34, d'una nova classe d'embarcacions monotip reservades als regatistes amateurs: els “Grand Surprise”, nous velers més accessibles, que permetran el retorn de les tripulacions amateur i recuperar així els origens del Tour de France à Voile.

 

Dades edició 2014:

- 37a edició

- Del 4 al 27 de juliol

- 8 ciutats etapa

- 3 setmanes de competició - 900 milles per recórrer

- 24 recorreguts tècnics i 6 etapes d'enllaç

- Una gran festa popular: 20 dies d'activitats en terra

- 200.000 visitants

- 2 flotes d'embarcacions: M34 y Grand Surprise

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document