Roses, seu d'un curs sobre peritatge, falsificacions i delictes contra la propietat intel·lectual i industrial

Els dies 1 i 2 d'abril, Roses acull el Curs d'especialització sobre peritatge i delictes contra la propietat intel·lectual i industrial. Les jornades, organitzades per la Federación para la Protección de la Propiedad Intelectual (FAP), s'adreça a cossos de seguretat i empresaris interessats, i té per objectiu aprofundir entorn a mesures de protecció de la marca, pirateria, eines i actuacions policials per a la persecució d'aquestes pràctiques il·legals, ordenament jurídic aplicable, elaboració d'informes pericials, etc.
01/04/2014 10:14 -    

Membres dels cossos policials d'arreu de Catalunya participaran al llarg d'aquests dos dies en aquestes jornades formatives. El curs està concebut com un punt de trobada entre les diferents parts implicades en la persecució dels delictes contra la propietat intel·lectual i industrial, i oferirà als assistents coneixements i experiències que els permetin augmentar l'eficàcia i el grau de resolució en la seva tasca contra falsificacions i pirateria.

 

Aspectes tals com elaboració d'informes pericials, nous reptes en la lluita contra les falsificacions, ordenament jurídic penal aplicable en els delictes contra la propietat intel·lectual i industrial, intervencions policials efectives contra aquesta tipologia de delictes, pirateria, o bones pràctiques per a la persecució dels delictes contra la propietat intel·lectual, conformen el programa formatiu que tindrà lloc al llarg dels matins de dilluns i dimarts, a l'Hotel Montecarlo de Roses.

 

Albert Ballesta, director dels Serveis Territorials d'Interior a Girona, és l'encarregat d'obrir les jornades aquest matí, acompanyat per l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Seguretat Ciutadana de Roses, Àngel Tarrero. Des de l'Ajuntament de Roses es valora molt positivament l'elecció del municipi per a la realització d'aquesta activitat, ja que suposa una molt bona oportunitat per continuar millorant les actuacions que l'Àrea de Seguretat Ciutadana desenvolupa front els problemes que el fenomen top-manta i la venda il·legal provoquen a la població.

 

Aquestes pràctiques il·legals, que es produeixen majoritàriament durant la temporada d'estiu, provoquen que el consistori destini una bona part d'efectius i recursos de la Policia Local a operatius de control i a intervencions per a la detecció i decomís de material il·legal. Moltes de les actuacions es desenvolupen conjuntament amb Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i la secció d’estrangeria del Cos Nacional de Policia.

 

La voluntat de la regidoria de Seguretat Ciutadana de Roses és la de continuar treballant en aquesta línia de col·laboració entre administracions i cossos policials per a l’eradicació d’aquestes pràctiques il·legals, que representen un greu problema de competència deslleial envers als comerciants locals i actuen en detriment de la qualitat ciutadana i turística de la població.

 

En aquest sentit, el regidor de l’Àrea de Seguretat de l’Ajuntament de Roses, Àngel Tarrero, destaca la importància del curs d'especialització que té lloc avui i demà a Roses, amb el qual s'obre la participació a un espectre més ampli d'especialistes de diferents àmbits (juristes, pèrits, jutges,...) La confluència durant dos dies en un espai comú de tots els professionals implicats en la lluita contra els delictes relacionats amb la propietat intel·lectual i industrial, possibilitaran millorar els procediments que policia local i ajuntament apliquen contra aquestes pràctiques, treballant amb major garantia i eficàcia.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document