Roses tanca una temporada rècord de creuers

· El creuer Azamara Journey, amb 616 passatgers i prop de 400 tripulants, clou una temporada en la qual gairebé s’ha multiplicat per quatre el nombre de viatgers • La meitat dels creueristes que han fet escala al port de Roses són turistes nord-americans, mentre que els britànics són el segon grup més nombrós, amb un 19% • L’impacte econòmic dels deu vaixells que han fet escala al port rosinc ha estat d’uns 260.000 euros i consolida la destinació com un dels referents del turisme de creuer a la Costa Brava
16/10/2014 11:30 -    

El port de Roses ha tancat avui la temporada de creuers amb les millors xifres de la seva història: 3.700 passatgers distribuïts en 10 escales de vaixells. Amb aquestes xifres es dobla el nombre d’escales i pràcticament es quadruplica el nombre de passatgers, comparativament amb la temporada 2013 en què es van assolir cinc escales i un miler de passatgers.

El fort increment de l’activitat creuerística d’enguany –la tercera temporada estable del port rosinc- referma el posicionament de la destinació en el mercat de creuers i suposa l’arribada d’una tipologia de turista d’alt poder adquisitiu, que potencia la creació d’ocupació i impulsa l’economia a Roses i la seva àrea d’influència.

En aquest sentit, l’impacte econòmic al territori d’aquesta temporada ha estat d’uns 260.000 euros.

Per perfil de turistes, gairebé la meitat (49%) han estat nord-americans, seguits dels britànics (19%), francesos (11%), belgues (7%), australians (7%), canadencs (4%) i alemanys (2%), entre d’altres. Pel 2015 es preveu consolidar el nivell d’escales d’aquest any, un indicatiu de l’inici de la consolidació dels creuers a l’Alt Empordà.

Fidelització de navieres

El 2014 el port de Roses ha rebut per primer cop la visita de les companyies Azamara Club Cruises, Club Med Cruises i Sea Cloud Cruises i dels vaixells Azamara Journey, Azamara Quest, Club Med 2, Sea Cloud II i Seabourn Sojourn. En aquest escenari, destaca la fidelització de les navilieres Seabourn Cruise Line, que per tercer any consecutiu aposta per Roses, i Seadream Yacht Club que ja havia vingut al 2012.

Els ports de Roses i Palamós i la seva destinació van participar sota la marca Costa Brava Cruise Ports a la fira Seatrade Med celebrada a Barcelona al setembre passat, on van presentar el nou vídeo promocional per donar-se a conèixer a les companyies de creuers, operadors turístics i agents d’arreu del món.

Primera escala

L’arribada de l’Azamara Journey, que ha fet escala per primera vegada a Roses, ha tancat la temporada 2014. El creuer porta 616 passatgers, majoritàriament nordamericans i britànics, i 398 tripulants. El vaixell ha arribat a les 8.00 h procedent del port francès de Marsella i preveu salpar a les 18.00 h cap a Barcelona.

Diverses autoritats ha lliurat obsequis de l’Alt Empordà al capità del creuer. Així mateix, responsables de Ports de la Generalitat li han lliurat la metopa portuària per commemorar la primera escala del vaixell en el port de Roses.

La companyia americana Azamara Club Cruises pertany al grup Royal Caribbean. La flota de la naviliera de luxe Azamara Club disposa de dos vaixells: Azamara

Quest i Azamara Journey, dos creuers que precisament aquest any han arribat per primer cop al port de Roses.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document