«Roses Tour Familiar», nova proposta turística per conèixer el patrimoni de Roses de manera lúdica

L’Àrea de Turisme de Roses posa en marxa «Roses Tour Familiar», una nova activitat que combina el coneixement del patrimoni i dels principals punts d’interès de Roses amb l’entreteniment, pensat per al públic infantil i les seves famílies. Amb aquest projecte es reforça l’oferta de serveis, equipaments i empreses especialitzades en turisme familiar que ofereix Roses, certificada com a destinació de turisme familiar amb el segell de Platja en Família de l’Agència Catalana de Turisme.
11/02/2021 13:37 -    

El nou producte «Roses Tour Familiar» vol incentivar el coneixement d’espais singulars i del patrimoni de la vila entre els visitants infantils i les seves famílies, a través d’una activitat lúdica que es podrà dur a terme durant tot l’any. L’activitat s’ha plantejat com un joc pensat per a infants fins a 12 anys acompanyats per un adult responsable, on els participants han de descobrir, mitjançant senzilles endevinalles, deu punts d’interès de la vila senyalitzats in situ amb una placa i un pictograma en relleu.

 

Per completar el joc, nens i nenes hauran de desplaçar-se als deu punts indicats, trobar la placa amb el pictograma i reproduir-lo a la fitxa corresponent facilitada prèviament a l’Oficina de Turisme, gravant-lo al damunt amb una cera de color. Els participants disposen de deu dies per completar el recorregut i les deu fitxes, que hauran de retornar a l’oficina de Turisme, on seran recompensats pel seu esforç amb un petit obsequi. El material ha estat editat en diferents idiomes.

 

D’aquesta manera, els infants comptaran amb un al·licient engrescador per anar realitzant el recorregut per deu dels principals punts d’interès de Roses, com són el castell de la Trinitat, l’església de Santa Maria, el port pesquer (Confraria de Pescadors), el mercat municipal, el far de Roses, la plaça de la Pau, el port esportiu (Grup d’Esports Nàutics), l’antic rentador, el canó del passeig Marítim i la Ciutadella.

 

La nova activitat permet relacionar quatre aspectes com són la promoció del patrimoni, l’ampliació de l’oferta familiar, la incentivació de l’activitat física i l’adaptació a les actuals circumstàncies que aconsellen fer activitats individuals o en petits grups.

 

Turisme Familiar: una aposta comuna d’Ajuntament i sector privat

El certificat de Destinació Turística Familiar de què disposa Roses des de l’any 2010, és un segell d’especialització promogut per l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat que, mitjançant un procés d’auditoria, distingeix els municipis que han millorat el seu allotjament, infraestructures, restauració i serveis, per a la seva adaptació a les necessitats del turisme familiar.

 

Roses, conscient que el 60% dels turistes que visiten Catalunya ho fan dins el grup familiar, ha engegat durant els darrers anys un important paquet d’accions i projectes adreçats a dotar el municipi, els seus equipaments i els seus serveis, amb els requisits necessaris per a les famílies. Entre les actuacions impulsades tant pel consistori com pel sector turístic de Roses, es troben l’organització del parc infantil de platja, propostes de lleure i entreteniment, serveis de cangurs amb idiomes, serveis de vigilància i protecció, organització d’espectacles infantils al carrer, guies de seguretat de la destinació... i pel que fa als establiments d’allotjament i restauració, l’especial cura en la seguretat dels espais i serveis per als menors, tals com habitacions comunicades, serveis d’animació infantil, intercomunicadors, menús infantils, trones i canviadors de bolquers als restaurants, etc.

 

Aquests esforços s’han traduït en l’obtenció per part de 24 establiments i serveis de la població (hostaleria, restauració, comerç i empreses d’activitats turístiques i equipaments municipals), de les acreditacions Platja en Família, amb les quals es reconeix la seva adaptació i idoneïtat per donar resposta a les necessitats del turisme de famílies. La distinció permet a més, participar en totes les iniciatives de promoció turística de l’Agència Catalana de Turisme adreçades específicament a aquest perfil.

 

Disposeu de la informació de Roses Tour Familiar i dels establiments i serveis acreditats a visitroses.cat

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document