S’aprova la reforma del carrer Madrid que ampliarà les voreres per millorar la circulació de vianants

El ple municipal de Roses celebrat ahir va aprovar el projecte de reforma del carrer Madrid, que transcorre entre la rotonda de l’Oficina de Turisme a l’avinguda de Rhode fins al carrer Granada, i que suposarà una inversió de 632.000 €, subvencionada en part per la Diputació de Girona. La remodelació adaptarà aquesta via urbana per a una millor circulació simultània de vehicles i vianants, ampliant les actuals voreres existents.
01/12/2022 11:03 -    

La funció principal del projecte que s’acaba d’aprovar inicialment és la d’ampliació de voreres per tal de solucionar les deficiències d’accessibilitat. Actualment, en la majoria de casos aquestes voreres tenen una amplada inferior als 80 cm, impedint el pas de cadires de rodes, cotxets d’infants, etc. L’ampliació prevista posarà fi a aquestes dificultats, harmonitzarà tot l’espai i reduirà els desnivells existents, garantint així la seguretat de tots els vianants. L’ampliació suposarà l’eliminació d’una quinzena de places d’aparcament.

 

En total es reformarà una superfície total de 2.206 m2, que inclou la totalitat del carrer Madrid i el tram del carrer Sevilla fins al carrer de Lluís Companys. Les obres també s’aprofitaran per eliminar el traçat aeri de la línia elèctrica i la resta de serveis d’aigua, clavegueram, etc, s’adaptaran a les noves característiques del carrer.

 

Paral·lelament a aquesta actuació, el consistori preveu també aprovar durant aquest me de desembre el projecte de la plaça Pep Ventura, adjacent al carrer Madrid, amb el qual es completarà l’adequació i transformació urbana de tot aquest sector. Properament, l’Ajuntament convocar tots els veïns i veïnes dels dos àmbits, tant del carrer Madrid com de la plaça Pep Ventura, per presentar-los ambdós projectes.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document