S’inicia la xarxa de calor de biomassa de Roses que reduirà el consum energètic i l’emissió de CO2

Demà dimecres, 29 de gener, s’inicien a la zona esportiva de Roses les obres de construcció d’una xarxa i central de producció de calor per caldera de biomassa, que permetrà donar servei de calefacció i aigua calenta a la Piscina Municipal, al Pavelló Poliesportiu i a l’Estadi del Mas Oliva. El projecte, que compta amb un pressupost de 590.000 € i està finançat pel fons FEDER, suposarà un important estalvi energètic i d’emissió de CO2 i contempla possibles ampliacions per poder incloure altres instal·lacions municipals en un futur.
S’inicia la xarxa de calor de biomassa de Roses que reduirà el consum energètic i l’emissió de CO2

Situació nou edifici biomassa

28/01/2020 10:07 -    

El projecte té per objectiu assolir una doble millora: l'estalvi energètic i la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera. Concretament, l’actuació permetrà un estalvi anual de 174 tones de CO2 (l’equivalent a les emissions de 174 vehicles), així com un estalvi de 767.000 kwh per any de gas. La producció de calor es realitzarà amb biomassa forestal, amb un consum anual previst de 267 tones d’estella forestal provinent de boscos gestionats de manera sostenible.

Les obres s’iniciaran demà amb el tancament de la zona de treball on es construirà el nou edifici que acollirà la instal·lació. Es tracta d’una edificació de 130 m2 que inclourà l’espai destinat a la sitja, sala de calderes i un espai d’accés per a les boques de descàrrega pneumàtica. L’edifici es construirà amb bloc de formigó revestit exteriorment amb xapa ondulada grisa, seguint la línia d’altres edificis de la zona esportiva.

A part de les obres previstes per a la posada en funcionament de la nova instal·lació, es realitzaran també treballs de millora de l'eficiència energètica en els edificis que formaran part de la xarxa de calor. En concret, es procedirà a la substitució de 54 punts de llum per leds al Pavelló Poliesportiu i dels 20 focus actuals de les torres d'il·luminació de l’Estadi Mas Oliva.

Els treballs s’iniciaran amb el tancament de la zona de treball, que afectarà parcialment l’aparcament posterior de la zona esportiva. Els treballs d’obertura de rases posteriors poden també afectar parcialment l’accés a les instal·lacions, que seran comunicats oportunament als usuaris.

Aquest projecte està cofinançat per l’Ajuntament de Roses, el Fons Europeu de Desenvolupament Regional de la Unió Europea en el marc del programa operatiu FEDER de Catalunya i per la Diputació de Girona.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document