S’inicien les enquestes a clients i establiments de Roses per conèixer la situació del sector comercial

Aquesta setmana s’han iniciat a Roses les enquestes a clients i establiments comercials del municipi per a l’elaboració d’un estudi sobre el sector comercial. Aquest estudi forma part del Pla d’acció de desenvolupament del sector comercial a l’Alt Empordà, el qual té per objectiu obtenir la fotografia de la situació actual de l'activitat comercial a la comarca i presentar un pla d'actuacions per millorar la seva situació competitiva, marcant objectius estratègics i actuacions per a 4 anys.
06/07/2017 14:23 -    

Un dels principals aspectes del Pla, és que posarà èmfasi en les necessitats de qualificació de les persones que hi han de treballar en el sector comercial de l’Alt Empordà, d’acord amb les especificitats de cada municipi, i establirà quines són les necessitats formatives associades.

 

El Pla es desenvoluparà en dues parts. En una primera fase, es procedirà a l’elaboració de la diagnosi de la situació del sector comercial a la comarca, es definiran quins són els objectius estratègics, quines línies estratègiques lligades a aquests objectius s’han d’establir i es redactarà el pla d’actuacions comarcal a 4 anys vista, d’acord a les necessitats de cada municipi.

 

D’altra banda, a partir de la valoració del potencial de generació de llocs de treball dins del sector i de la necessitat d’incrementar la qualificació d’aquest capital humà, es crearà el mapa d’ocupació del comerç a l’Alt Empordà i es determinaran els processos formatius necessaris per tal que les persones del territori puguin ocupar aquests nous llocs de treball.

 

L’estudi està finançat per l'Ajuntament de Figueres, el Servei d'Ocupació de Catalunya i el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social i compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Roses, l'Escala, Castelló d'Empúries, La Jonquera, Llançà, Avinyonet de Puigventós, juntament amb el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l'Associació Alt Empordà Turisme i el Consorci Salines Bassegoda .

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document