S’inicien les obres de l’Aula Gastronòmica de Roses

El projecte per a la creació d’una Aula Gastronòmica a Roses arriba a la seva fase final amb l’inici de les obres d’adequació, aquesta setmana, del local cedit recentment per la Confraria de Pescadors a l’Ajuntament, al post pesquer de la població. El nou equipament complirà amb un doble objectiu: impartir tallers de cuina destinats a la ciutadania i promoure un nou producte turístic basat en el món de la pesca. 
07/02/2020 13:00 -    

L'espai escollit per dur a terme aquest projecte, és un edifici de planta baixa i altell, amb una superfície útil de prop de 100 m2, situat en els locals destinats a peixateries del port pesquer. Les obres consistiran en l’enderroc dels compartiments existents per alliberar tot l'interior i aconseguir així un ampli espai destinat a cuina i zona de tast. Es construirà també una graderia amb capacitat per a unes 35 persones, que permetrà la màxima visibilitat de l'espai de treball de la cuina i de la pantalla de projecció que s’instal·larà.

Annexe a aquest espai, s'habilitarà un magatzem i una zona de treball, així com serveis sanitaris adaptats. L’adequació finalitzarà amb la millora de la il·luminació natural i de la ventilació del local, amb l'alliberament del petit altell existent que permetrà l'entrada de llum zenital i amb la incorporació de dues obertures de vidre a la façana posterior.

El projecte compta amb un pressupost de 150.000 €, un termini d’execució de 6 mesos, i el co-finançament del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMO), del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimnentació (DARP) i de l'Ajuntament de Roses. 

 

Difusió de la cultura del peix i del món de la pesca

La implantació d'una Aula Gastronòmica a Roses té per objectiu la dinamització del port pesquer i la difusió de la cultura del peix i del món de la pesca local com atractiu ambiental, cultural, social i de promoció de l'activitat turística del municipi. Aquest projecte va ser un dels proposats i escollits pels propis veïns i veïnes de la població durant el procés de Pressupostos Participatius celebrat l'any 2017 i compta amb el suport del GALP (Grup d'Acció Local Pesquer).

La implantació del nou centre permetrà donar a conèixer les espècies pròpies de la zona, oferir tallers, fomentar el consum i cuinat dels productes del mar rosincs i donar visibilitat a l'ofici de pescador, sovint molt desconegut perquè té lloc mar endins, lluny del dia a dia de la població.

A més permetrà oferir un nou punt d'interès, un plus afegit, a l'oferta turística de Roses, articulant-lo amb altres activitats com les visites guiades al port pesquer o la visita a la barca de pesca Glòria Mar -que es preveu museïtzar properament-, per formar un recorregut didàctic i turístic ple de continguts i amb un gran atractiu.

 

 

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document