S’inicien les obres per a la modernització i millora del carrer Pi i Sunyer

Les obres de reurbanització del carrer Doctor Pi i Sunyer iniciades aquesta setmana permetran modernitzar aquest important carrer situat del centre comercial de Roses per on passegen un gran nombre de vianants, harmonitzar-lo amb l’estètica dels carrers del casc antic que s’han anat renovant al llarg dels darrers anys. Les obres duraran 6 mesos i tenen un pressupost de 297.000 €.
14/01/2022 10:42 -    

El carrer Pi i Sunyer forma part de la zona comercial i residencial del nucli urbà de Roses, amb un clar predomini de botigues i de locals de restauració situats en les plantes baixes d’edificis plurifamiliars. El tram de carrer inclòs en el projecte de reurbanització és el situat entre la plaça Catalunya i la rambla Ginjolers, amb una longitud de 125 metres i una amplada d’entre 8 i 9 metres.

 

Aquesta setmana s’han iniciat les obres de renovació amb l’enderroc del paviment de la part central on es procedirà al soterrament de serveis i xarxes, fet que permet transitar pel carrer i accedir a comerços i edificis per les dues voreres laterals.

 

En el projecte s’ha tingut en compte l’essència bàsicament comercial del carrer i el seu ús com a zona de passeig de vianants entre la rambla i el front de mar. Per emfatitzar aquest ús, la pavimentació es mantindrà a un sol nivell per donar prioritat al trànsit de vianants, tot i que fent-lo compatible amb la circulació rodada dels vehicles de càrrega i descàrrega que subministren als establiments i comerços durant certes hores del dia.

 

Es milloraran també les línies de serveis existents, amb la substitució de la xarxa d’aigua, el soterrament del cablejat d’electricitat i telecomunicacions, i es renovarà l’enllumenat públic amb llums de baix consum. Per últim, s’instal·laran el mobiliari urbà i el reg per a les noves jardineres que dotaran de vegetació l’espai.

 

Les obres tenen un pressupost de 297.000 € i estan subvencionades pel Pla Únic d’Obres i Serveis (PUOSC).

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document