Segona edició dels tallers d’educació emocional Vibrart per a escolars de primària de Roses

Alumnes de 5è i 6è de primària dels centres educatius de Roses participaran aquest curs en l’experiència dels tallers de psicodansa amb metodologia Vibrart. La proposta ve avalada per la bona valoració assolida en les edicions anteriors i seguirà treballant, a través de dinàmiques i jocs de moviment corporal, en el benestar emocional i la creació de relacions saludables entre l’alumnat.
19/12/2023 10:28 -    

L’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses, a través del seu Pla Educatiu d’Entorn, ofereix aquesta activitat en què participaran un total de 30 escolars des del mes de gener fins a final de curs. Les sessions es desenvoluparan fora de l’horari lectiu i en coordinació directa amb els centres escolars, que són també els encarregats de proposar els alumnes participants. Es formaran dos grups de treball de 15 participants, un per a 5è curs i un altre per a 6è, cadascun dels quals realitzarà un total de 20 sessions guiades per una professional de l’empresa Vibrartproject.

 

El projecte Vibrart és una metodologia que, a través de dinàmiques i jocs de moviment corporal, ofereix un espai d’expressió i comunicació emocional, fomenta les relacions equitatives i igualitàries i desenvolupa eines per millorar la convivència i la cohesió social. Les sessions són dinàmiques, allunyant-se de formulacions teòriques i magistrals, i basades en l’expressió corporal, el mindfulness, l’escriptura, la música, el teatre-imatge o les dinàmiques de rol-playing. L’objectiu no és aprendre cap tècnica artística, sinó que la dansa i l’expressió corporal facilitin la introspecció, l'autoconeixement, l'empatia, la creativitat i la reflexió.

 

La iniciativa va tenir lloc per primer cop a Roses durant el curs 2021-2022 amb una primera prova pilot entre estudiants de secundària. Els bons resultats assolits van fer repetir l’experiència durant el passat curs, estenent-la també també als alumnes de 5è i 6è de primària.  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document