S'inicia l'adequació de la planta baixa de l'Estanc de la Punta com a sala d'exposicions

Els treballs d'adequació de la planta baixa de l'edifici municipal de l'Estanc de la Punta-Ca l'Anita, situat a la plaça Sant Pere de Roses, ja estan en marxa. Les obres, que tenen un cost de 36.819 € i una durada aproximada de dos mesos, permetran dotar el centre neuràlgic de la població d'un espai expositiu obert a la ciutadania.
S'inicia l'adequació de la planta baixa de l'Estanc de la Punta com a sala d'exposicions

Obres sala d'exposicions

21/11/2013 12:35 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Les obres que s'estan realitzan consisteixen en l'enderroc i desmuntatge de tota la compartimentació existent a la planta baixa de l'edifici, ocupada fins ara per un vestíbul-recepció, despatxos i un magatzem. D'aquesta manera, s'aconseguirà un espai diàfan i obert d'uns 125 m2, obertura que també es potenciarà amb la substitució del vidre fix existent actualment a l'accés d'entrada, per un nou sistema de fusteria replegable que permetrà connectar l'espai amb el carrer i plaça adjacents.

 

La resta d'actuacions que s'estan realitzant són el tancament de les finestres de la planta baixa,  la pavimentació del terra i la reordenació de les instal·lacions d'acord als nous usos previstos. Es preveu que les obres finalitzin a finals d'aquest any o principis de 2014, moment en què es passarà a projectar un primer espai d'exposició, que retrà homenatge a Anna Marès i a la història de l’Estanc de la Punta.

 

Amb l'execució d'aquest projecte, es dóna compliment a la voluntat dels veïns del municipi que van participar el passat any en l'enquesta proposada pel consistori sobre els usos a què destinar el nou equipament. Un 86,25% dels participants, va manifestar el seu desig perquè es compleixi la darrera voluntat de l'antiga propietària, Anna Marés, qui en el moment de la donació de l’antic immoble a l’Ajuntament, l’any 2008, va especificar que volia que la planta baixa de l’edifici es destinés a sala d’exposicions i que l’equipament s’anomenés “Estanc de la Punta”.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document