Sortides per descobrir els elements de pedra seca a Roses en la 3a Setmana de la Pedra Seca

L’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses organitza dues activitats amb motiu de la 3a edició de la Setmana de la Pedra Seca, que enguany se celebrarà del 25 de novembre al 4 de desembre: una caminada popular fins a la barraca d’en Malitó, el 27 de novembre, i una excursió a peu de descoberta d’elements de pedra seca, el 3 de desembre. Les inscripcions per participar s’obriran el proper dilluns 14 de novembre.
07/11/2022 08:55 -    

La Setmana de la Pedra Seca té com a objectiu donar visibilitat als elements patrimonials elaborats a partir de la tècnica constructiva de la pedra seca arreu dels territoris de parla catalana, encara que on s’organitzen més activitats per promocionar-los és a Catalunya. Roses, que al llarg del darrer any ha dut a terme diferents formacions per fomentar el coneixement tècnic en la restauració i recuperació d’aquests elements, se suma a la iniciativa per donar a conèixer més extensament aquest patrimoni històric, arquitectònic, cultural i natural del municipi. 

 

La primera de les activitats que organitza l’Àrea de Promoció amb la col·laboració de Cabirols de Roses, consisteix en una caminada popular fins a la barraca d’en Malitó i serà guiada per en Toni Blanch, divulgador del patrimoni de pedra seca rosinc i soci fundador i president durant 12 anys de l’associació excursionista Cabirols de Roses. La caminada popular es farà el diumenge 27 de novembre, tindrà una durada aproximada de 3 hores (de 9 h a 12 h) i compta amb 20 places. La zona de trobada i sortida serà el pàrquing de davant del Club Tennis Roses 

 

La segona activitat és una excursió a peu de descoberta dels elements de pedra seca del municipi de Roses. En Vicenç Armangué i en Manel Donat, autors de l’ "Inventari i diagnosi de l’estat de conservació del patrimoni de pedra seca municipal, amb proposta valorada de manteniment i priorització d’actuacions",‒encarregat per l’Àrea de Medi Ambient i actualment en redacció‒, seran els responsables  d’explicar la diversitat, singularitat i riquesa del patrimoni de pedra seca rosinc que han inventariat. Els dos autors aniran acompanyats per dos guies que conduiran el grup de participants per l’itinerari marcat. L’excursió serà el dissabte dia 3 de desembre, tindrà una durada d’unes 3 hores (de 9 h a 12 h) i hi ha lloc per 25 participants.

 

Les inscripcions s’obriran el 14 de novembre a partir de les 8 del matí. Les persones interessades es podran inscriure a través https://eajuntament.roses.cat/ i també obtenir més informació al Departament de Promoció (1r pis, oficina de Turisme) o trucant al 972 15 25 21.

La coordinació d’aquesta acció, a càrrec de l’AODL de desenvolupament sostenible del sector primari de Roses, està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document