Taller de teatre en català dins el marc del programa Voluntariat per la llengua a Roses

A partir de la proposta de dues voluntàries, Roses ha iniciat un Taller de teatre en català dirigit a persones que aprenen català a la població i que són aprenentes en les parelles lingüístiques de Voluntariat per la llengua. L'objectiu de l'activitat és promoure la lectura en veu alta i millorar l'expressió oral en català (la fluïdesa, la projecció de la veu, les pauses, la vocalització, l’entonació, el ritme, l’èmfasi...)
10/03/2020 09:18 -    

El Taller de teatre en català està conduït per Fina Puigdomènech i l’Annik Mallentjer, dues persones voluntàries que volen invertir part del seu temps col·laborant en aquest projecte  amb l’Oficina de Català de Roses. 

 

Amb aquesta activitat es volen facilitar les eines i les orientacions adequades per tal que les persones inscrites, motivades per la llengua i pel teatre, tinguin contacte directe i actiu amb el món del teatre en llengua catalana. Podran iniciar-se en l’art de la interpretació i fer les seves primeres passes damunt l’escenari en la nova llengua que estan aprenent. Adquiriran una teoria i una tècnica adequades per tal que el seu esforç sigui profitós. El teatre és una eina de cohesió, d’aprenentatge cooperatiu, de coneixement personal i grupal, de treball en equip…, que reforça l’aprenentatge de la llengua que fan a l’aula.

 

El Taller de teatre en català es farà els divendres, de 17 a 19 h, a la sala d’assajos del Teatre Municipal de Roses. L’obra escollida per començar és Joan Silencis, de Miquel Martí i Pol, una tendra reflexió sobre el sorollós món que ens envolta, sobre com és de difícil anar contracorrent i sobre com hi ha persones amb prou valor per fer-ho.

 

 

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document