Tot a punt per a la consulta ciutadana sobre l'aparcament subterrani de Roses

Dins de les actuacions del Pla de Participació Ciutadana impulsat per l'Ajuntament de Roses, el consistori té ja a punt una nova consulta, en aquesta ocasió encarregada de copsar l'opinió de la ciutadania entorn a l'emplaçament del nou aparcament subterrani que Roses té projectat. La distribució de 5.000 fulletons informatius sobre les característiques de les dues propostes plantejades, és el pas previ a l'inici de la consulta, que es realitzarà en els propers dies mitjançant una campanya telefònica.
17/01/2014 12:08 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Durant aquesta setmana s'està distribuint pels domicilis de la població el fulletó informatiu que exposa les dues opcions plantejades per a la ubicació del nou aparcament soterrat: la plaça Catalunya i l'espai de l'actual aparcament en superfície de l'avinguda de Rhode, davant la platja de la Punta. El fulletó també es troba disponible a altres dependències municipals, com el Servei d'Atenció al Ciutadà i l'Oficina de Turisme.

 

El díptic exposa les principals característiques dels dos emplaçaments proposats. D'una banda, l'opció de la plaça Catalunya suposaria el buidatge del subsòl de la plaça per a fer-hi un aparcament subterrani de dues plantes, amb accessos des de l'Avinguda de Rhode. Disposaria d'una capacitat per a 219 vehicles, i el seu finançament estaria vinculat a unes 560 places de zona blava de pagament en superfície distribuïdes per tot el poble.

 

Per la seva banda, la segona opció proposa el soterrament de l'actual aparcament en superfície situat a la platja de la Punta, fet que permetria recuperar la coberta per connectar el passeig Marítim fins a la riera de la Cuana. Tindria una sola planta amb una capacitat per a 377 vehicles. En aquest cas, el seu finançament estaria vinculat a les 260 places actuals de zona blava existents al front de mar. Les dues opcions s'acompanyen d'una imatge virtual dels projectes plantejats, així com de fotografies de l'estat actual i de l'evolució del front de mar en els darrers anys.

 

Per últim, la darrera pàgina de la publicació es destina als quatre grups municipals que integren la corporació (CIU, PSC, PP i Gent del Poble), espai on cadascun d'ells argumenta el seu posicionament envers a aquesta actuació.

 

Avui divendres, està previst que finalitzi la distribució del fulletó que permetrà als ciutadans disposar de la informació del projecte, fet que possibilitarà que la consulta pugui iniciar-se en els propers dies. Tal i com es realitzà prèviament a la construcció del Port Esportiu Municipal, la consulta sobre l'aparcament es durà a terme telefònicament i serà desenvolupada per una empresa especialitzada, contractada expressament pel consistori. El mostreig d'enquestes previstes és de 390, percentatge estadísticament fiable calculat sobre l'univers de 16.241 habitants de Roses majors de 18 anys, i dotat d'un marge de confiança alt.

 

A través de les preguntes formulades, el consistori vol conèixer l'opinió de la ciutadania, sumant aquesta consulta al Pla de Participació Ciutadana impulsat per l'equip de govern, tal i com va fer el passat any amb el projecte relacionat amb l'equipament de l'Estanc de la Punta, el qual es troba actualment en execució d'acord als resultats obtinguts amb la consulta.

 

PDF document icon Fulletó consulta aparcament.pdf — Document PDF, 1.91 MB (2003772 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document