Un audiovisual, polseres de suport i sessions informatives centren la campanya “Per Carnaval no tot s'hi val” d’enguany

Amb la imminent celebració del Carnaval de Roses 2017, l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Roses impulsa una nova edició de la campanya preventiva “Per Carnaval no tot s'hi val”, orientada a informar i conscienciar joves i població en general, entorn als perills que comporta el consum d'alcohol i drogues.
07/02/2017 14:45 -    

Una campanya que planta cara parlant el llenguatge dels joves

 

Amb la present edició, Roses continua apostant per aquesta campanya preventiva que, per cinquè any consecutiu, afronta la problemàtica que suposa l'augment del consum i l’abús d’alcohol i drogues per part de la població juvenil en la nostra societat, i molt concretament pel que fa als canvis d’hàbits d'aquests consums entre els adolescents.

 

Davant aquesta realitat, l'Ajuntament de Roses realitza periòdicament a través dels seus departaments de Benestar Social i Joventut diferents accions de prevenció i sensibilització entre els joves del municipi, la més visible de les quals té lloc amb la celebració del Carnaval de Roses, moment que es considera molt adient per fer arribar un missatge clar i contundent que conscienciï i interpel·li directament els joves del municipi, però que també es fa extensiu a la resta de la població.

 

Els bons resultats obtinguts des de la posada en marxa de la campanya, amb l’acord pactat amb les colles de Carnaval per evitar el consum d’alcohol durant les passades, i el clar descens del nombre d’emergències i atencions ateses per policia i serveis sanitaris com a conseqüència del consum d’alcohol o drogues des de la seva posada en marxa, mostren l’eficàcia que aquesta està tenint entre adolescents i joves.

 

Accions "Per Carnaval no tot s’hi val" 2017

 

Com en edicions passades, la campanya 2017 parla als joves d'una forma clara, a través de les xarxes socials que freqüenten, exposant la problemàtica directament, sense embuts ni pretextos, i donant una informació concreta i basada en molts casos en experiències viscudes a Roses directament. Tot, dirigit a fer arribar un missatge final clar i contundent: Tu tries.

 

  • Spot xcarnavalnototshival

 

Com en edicions anteriors, el format audiovisual és una de les vies escollides per donar veu als propis joves de Roses i deixar que expressin el seu punt de vista, experiències i opinions. La producció de l’spot d’enguany, on diversos joves parlen de com viuen ells el Carnaval i quines situacions o perills han pogut veure o inclús experimentar pel consum d’alcohol o drogues, es difón a partir d’avui pel canal youtube del Car Jove i per les diferents xarxes socials.

 

 

  • Pàgina web específica: www.percarnavalnototshival.roses.cat

 

La web creada el passat any www.percarnavalnototshival.roses.cat amb motiu de la campanya, ha renovat i actualitzat els seus continguts. En ella, es presenten d’una forma clara quins són els efectes del consum d'alcohol, begudes energètiques, porros, èxtasi i amfetamines, bolets i al·lucinògens, cocaïna i LSD. Un altre apartat ofereix el visionat del vídeo creat per a la campanya, mentre que l'apartat històric, permet conèixer les campanyes de les tres edicions anteriors, amb molt més material gràfic i audiovisual a l'abast del públic.

 

  • Els ciutadans donen suport a la campanya amb les polseres "Per Carnaval no tot s’hi val"

 

L’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Roses posa a l’abast de la ciutadania 10.000 polseres que porten escrits el logo i lema de la campanya. D’aquesta manera, poden mostrar el seu suport i col·laboració amb l’objectiu comú de fer del Carnaval de Roses una festa modèlica, on la diversió i el color no es vegin enterbolits per situacions no desitjades com a conseqüència del consum de drogues i alcohol.

 

Les persones interessades a mostrar aquest suport poden aconseguir la seva polsera al CAR Jove, Ajuntament, Biblioteca, Piscina Municipal, Oficina de Turisme, i publicar les seves fotografies mostrant la polsera a la pàgina web de la campanya, amb la intenció de formar un gran collage de persones compromeses amb el Carnaval de Roses. L'aplicació permet, a més, compartir la imatge a les xarxes socials, possibilitant així fer la campanya el més visible i viral possible, per tal que el missatge arribi al major nombre de públic.

 

  • Photocall i adhesió al lema "No és No!"

 

La instal·lació d’un Photocall de gran format en diferents espais de la població, com ara el vestíbul del Teatre Municipal on es realitzaran diferents sessions adreçades als alumnes dels instituts el proper dia 16, permetrà també a tothom que ho desitgi fer-se fotografies i compartir-les a les xarxes.

 

A més, el material de la campanya inclou també enguany el lema "No es No!", adoptat per molts municipis de tot l’estat durant els darrers mesos, molt especialment durant la celebració de festes, i amb el qual es vol transmetre un missatge clar i contundent contra l’assetjament sexual i la violència masclista. Es tracta d’una iniciativa amb la qual es vol conscienciar la societat que quan una dona diu "no", és que "no". Sempre, en qualsevol situació, inclús de festa, sobris o ebris. Per fer arribar aquest missatge, l’Ajuntament distribuirà també durant els propers dies adhesius amb el lema escrit.

 

  • Acció presencial per a 900 joves

 

L’acció central de la campanya tindrà lloc al Teatre Municipal de Roses, el proper dijous 16 de febrer, amb una sèrie de sessions presencials per on passaran els alumnes de tercer i quart d'ESO, primer i segon de batxillerat i cicles formatius dels tres instituts de Roses (Cap Norfeu, Illa de Rodes i Centre Escolar Empordà).

 

Com en edicions anteriors, aquesta activitat té per objectiu despertar l’interès i cridar l’atenció entre els joves del municipi, amb la presentació d’experiències i informació d’una forma molt directa, per tal de mantenir la seva atenció i suscitar la reflexió i el debat amb amics, companys i família entorn al què han vist i sentit durant la sessió. El mateix dia 16, a les 20 h, tindrà lloc una altra sessió dirigida a pares i mares dels alumnes i a públic en general.

 

  • El model s’exporta a altres centres d’ensenyament de fora del municipi

 

Des de les darreres edicions, i davant l’interès mostrat per altres municipis, els responsables de l’Àrea de Joventut de Roses ofereixen també aquestes sessions en un petit format a altres centres d’ensenyament de la comarca,

 

Enguany han confirmat la seva participació els instituts d’Empuriabrava, Castelló d’Empúries, Vilafant i La Jonquera.

 

  • Implicació de les colles de Carnaval: ni una gota d'alcohol durant les passades infantils de 2014 i 2015

 

La resposta per part de les diferents entitats i colles implicades en la celebració del Carnaval a Roses no s'ha fet esperar, i la resposta a la crida feta per l'Ajuntament de Roses va ser immediata. Primer, anul·lant el consum d’alcohol en les passades infantils durant les primeres edicions de la campanya, mesura que s’ha anat ampliant fins arribar, enguany, a l’acord d’eliminar el seu consum en la totalitat de passades.

 

La voluntat municipal és la d'implicar tots els agents que participen i fan possible el carnaval rosinc, amb el doble objectiu d'actuar preventivament contra el consum d’alcohol, d'una banda, i de vetllar per mantenir el bon posicionament, qualitat i projecció d'un carnaval que cada any atreu milers de persones fins a Roses, de l'altra..

 

Els bons resultats obtinguts, i la gran adhesió i seguiment de la campanya per part de la població, animen l'Ajuntament de Roses a continuar treballant en aquesta línia, amb la col·laboració tant dels diversos departaments municipals implicats (Joventut, Policia Local, Festes i Carnaval, Cultura, Ensenyament, Sanitat i Turisme), com d'entitats, Mossos d'Esquadra, serveis sanitaris,... de la població, així com un important equip de voluntaris.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document