Un mirador amb vistes de 270º, del Cap de Begur fins al Canigó

Roses ha iniciat aquesta setmana la construcció d’un mirador a la carretera de Montjoi, sobre Punta Falconera, amb el qual es potenciarà el valor paisatgístic d’aquesta zona oferint una panoràmica de 270º sobre el Golf de Roses i la plana de l’Empordà. La petita obra, amb un pressupost inicial de 60.000€, ha estat adjudicada per 45.000 € i té un termini d’execució de 3 mesos.
01/12/2016 22:00 -    

El projecte té per finalitat habilitar un mirador en un espai on molts visitants ja s’aturaven fins ara per admirar el paisatge, tot i que ho feien envaint la carretera amb els seus vehicles. El mirador està situat a uns 50 metres de la carretera, sobre un petit promontori que permetrà obtenir les millors vistes sobre el Golf de Roses des del Cap Norfeu a les Alberes, passant pel Cap de Begur, la serralada litoral, el Montseny, Mare de Deu del Mont, Bassegoda, el Canigó i bona part dels Pirineus, inclosa la plana de l’Empordà.

El nou espai se situa molt a prop de la Torre d’en Sastre, en la confluència entre la carretera de Montjoi i la pista que enllaça amb l’espai municipal de Punta Falconera i l’Almadrava. Concretament, el mirador ocuparà el final del corriol d’accés a l’antic punt de guaita de l’antiga base militar, localització idònia per a la interpretació del paisatge.

 

El mirador es complementa amb un eixamplament del vial apte per a un màxim de set vehicles. Sense alteració de les rasants existents, consisteix en un terraplenat compactant les mateixes terres i un petit mur de pedra per a delimitar l’espai. Tots els materials i acabats emprats en el projecte estan pensants per a la màxima integració paisatgística. En el mirador es col·locarà un banc format per un mur també de pedra per dotar tot l’espai de coherència i uniformitat. Es mantindran les espècies arbustives autòctones.

 

 

Amb aquesta actuació l’Ajuntament de Roses vol donar resposta al gran nombre de visitants que, any rere any, en temporada baixa, accedeixen als camins de ronda i a les cales per admirar el paisatge. El projecte millorarà la seguretat i accessibilitat de la zona i potenciarà el seu valor ambiental i paisatgístic, totalment vinculada al front marí i al parc natural del Cap de Creus, permeten admirar unes vistes sobre el mar, els penya-segats i la vegetació mediterrània, de gran qualitat i gran bellesa.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document