Un treball sobre els ocells de Vilaüt guanya els VIII Premis de Recerca de Roses

L’alumne David Ibáñez, de l'Institut Cap Norfeu, ha estat el guanyador de la vuitena edició dels Premis Treball de Recerca de Batxillerat que organitza anualment l’Ajuntament de Roses, amb el treball titulat “Estudi ornitològic de l'estany de Vilaüt i rodalies”. L’accèssit ha estat per a Laia Pau, de l'Institut Illa de Rodes, pel treball “Els coets d'aigua”. L'acte de lliurament dels premis ha tingut lloc aquest matí al Teatre Municipal de Roses.
Un treball sobre els ocells de Vilaüt guanya els VIII Premis de Recerca de Roses

Lliurament premis

16/06/2014 13:35 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Els Premis Treball de Recerca s’han lliurat aquest dilluns en un acte acadèmic presidit per l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el director dels Serveis Territorials de Cultura, Albert Bayot. Hi han assistit també els alumnes de primer de batxillerat dels tres centres de la població (instituts Cap Norfeu i Illa de Rodes i Centre Escolar Empordà), els quals hauran de desenvolupar el proper any el seu propi treball de recerca.

 

El jurat del concurs ha estat integrat per Pere Vicens Rahola, president de la Fundació Jaume Vicens Vives, Josep Ma Barris, arxiver municipal, i Pere Gifre, director de l'INS Alexandra Deulofeu, que també han estat present durant l'acte celebrat aquest matí. El jurat ha valorat la metodologia i tria dels llocs d'observació realitzada pe David Ibáñez per al desenvolupament del seu treball, així com la seriositat del document final, molt propera als estàndards científics. Per la seva banda, la bona aplicació dels principis de la física per a la construcció d'un coet d'aigua, ha estat el motiu valorat per a l'atorgament de l'accèssit del concurs a l'alumna Laia Pau.

 

Els premis atorgats en aquesta vuitena edició han estat dotats amb 300 euros per al treball guanyador, mentre que l'accèssit ha rebut 150 euros. En la convocatòria han participat els alumnes de segon de batxillerat dels tres centres del municipi, d'entre els quals cada institut ha pogut presentar a concurs un màxim de dos treballs. L’objectiu d'aquesta convocatòria és el de potenciar l'esperit de recerca entre l'alumnat, donar a conèixer a la ciutadania de Roses aquests treballs d'investigació mitjançant la creació d'un fons municipal, i col·laborar amb la comunitat educativa per afavorir l'èxit escolar.

 

La resta de treballs finalistes han estat: “Bilingüisme. Ajuda o interferència”, d'Ivet Mora; “Despeses energètiques dels centres escolars de l'Alt Empordà i com reduir-les”, de Nicolás Fabian Masset, “i “Obrim el teló?” de Francesc Abad.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document