Una cinquantena d’activitats per gaudir de la Festa Major de Roses

Roses celebra enguany la seva Festa Major del 7 al 15 d’agost, i ho farà amb un intens programa d’activitats pensades per a totes les edats i públics: balls populars, competicions esportives, concerts, espectacles infantils, visites guiades, cercaviles,... se succeiran pels carrers i places del municipi al llarg de tota la setmana L’espai del recinte firal instal·lat a l’antic càmping Bahía, amb l'àrea d'atraccions i les barraques impulsades per les colles de Carnaval, esdevindrà també l’escenari dels concerts de fires, que enguany portaran a Roses Els Catarres, La Raíz i Orquestra Di-versions, entre d'altres
29/07/2016 13:56 -    

La programació musical del recinte firal de Festa Major aplega formacions de qualitat de diferents gèneres i estils i enguany amplia el nombre de formacions que hi actuaran. L'escenari de barraques s'estrenarà dimecres 10 d'agost amb els concerts de DGremlins i Doctor Prats, a qui seguiran, dijous 11 d’agost, Roadhouse i Julay’s. Divendres, Els Catarres posaran la música a la festa precedits de Somboits, dissabte serà el torn de Trece Días i La Raíz i diumenge, tancant la festa, actuaran Crossing i Orquestra Di-Versiones. Els concerts s’inicien cada nit a les 23 hores i són gratuïts.

 

En l’apartat de festes populars i tradicions, diverses activitats tornaran a envair els carrers de la població, com és el cas de les matinades i cercaviles de gegants, els castellers, els balls populars, la missa internacional Oikoumene, les havaneres, el lliurament de la Dracma de Plata de Roses, les danses tradicionals, o l'espectacle de focs artificials com a acte de cloenda de la Festa Major.

 

Una novetat d’enguany serà la instal·lació d’un gran tobogan aquàtic i inflable aquàtic infantil al carrer Pujada al Puig Rom, que oferirà una jornada de diversió refrescant, diumenge 14 d’agost, en horari de matí i tarda.

 

L’esport també té una presència important en la celebració de la Festa Major de Roses, amb la realització de tornejos que, per la seva extensa trajectòria, han assolit ja la categoria d’històrics. És el cas de la Travessia de natació al Port de Roses, que enguany arriba a la seva 80a edició, el Trofeu de Petanca de Festa Major (40a edició), o la Travessia Local de Natació “Trofeu Enric Badosa”, que arriba al 31è aniversari.

 

 

L’espai firal de l’antic càmping Bahía obrirà les seves atraccions i barraques (aquestes darreres gestionades per les colles de Carnaval de Roses), el dimecres 10 d’agost a partir de les 20 h, obrint cada dia a la mateixa hora fins al dilluns 15 d’agost (inclòs). Per la seva banda, la plaça Catalunya allotjarà la Fira d’Artesania del 13 al 15 d’agost, de 10 a 22 hores.

 

Per als més petits, espectacles d’animació, activitats familiars a la Ciutadella i al Castell de la Trinitat, contes, festa de l’espuma i cercaviles, són algunes de les activitats programades.

 

Com ve succeint en els darrers anys, l’Àrea de Festes del consistori rosinc ha parat una molt especial atenció en ajustar al màxim els pressupostos de les distribucions, serveis i contractacions necessaris per a la celebració de la Festa Major. El pressupost destinat enguany a la celebració dels actes ascendeix a un total de 150.000 €, mantenint-lo en els paràmetres d'anys anteriors, on els pressupostos van ser de 148.000 € (2015), 140.000 € (2014) i 143.500 € (2013).

 

 

4.000 revistes i 5.000 programes de Festa Major

 

Per donar a conèixer tota la programació, l’Ajuntament ha editat un total de 5.000 programes de mà de la Festa Major i 4.000 revistes, que es poden trobar a l’Ajuntament, a l’Oficina de Turisme i a la Biblioteca Municipal, així com a diferents equipaments i establiments del municipi.

 

La Revista de Festa Major ha esdevingut amb el pas dels anys una autèntica tradició rosinca, la publicació de la qual compta amb una gran expectació per part de la ciutadania. A través d'ella, es descobreixen fets històrics, anècdotes, tradicions i personatges relacionats amb la vila.

 

En l'edició d'enguany, trobem els articles d'investigació de Xènia Berta sobre l’associació esperantista de Roses, un article de la plataforma Rosespèdia sobre l’arribada de l’enllumenat públic i del subministrament elèctric a Roses, i el text de l’Arxiu Municipal de Roses sobre el 25è aniversari d’aquest servei municipal. Un apartat es destina a la publicació de les poesies guanyadores de la darrera edició dels Jocs Florals de Roses, mentre que en l'apartat fotogràfic hi trobem el treball de Maria Velasco, amb 18 fotografies recollides sota el nom “Pinzellada en el temps”.


Podeu consultar el programa complet al següent enllaç:

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document