Una enquesta porta a porta inicia el Programa d’Acció Social i Comunitària a Santa Margarida

Les àrees d'Acció Social i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Roses i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà impulsen un programa d’acció social i comunitària a la urbanització de Santa Margarida, que té com a finalitat conèixer les necessitats dels veïns i veïnes i establir línies d’actuació i intervencions prioritàries a implementar amb la involucració dels propis residents. L’estudi s’inicia amb una enquesta porta a porta que tindrà lloc entre el 8 i el 30 de novembre amb enquestadors acreditats.
Una enquesta porta a porta inicia el Programa d’Acció Social i Comunitària a Santa Margarida

Esther Bonaterra i Èric Ibáñez

05/11/2021 12:05 -    

Al llarg d’aquests dies, un equip d’enquestadors recorrerà Santa Margarida per entrevistar els veïns i veïnes entorn a temes relacionats, sobretot, amb la convivència veïnal, els equipaments públics, els serveis i l’associacionisme. L’objectiu és conèixer les necessitats i les potencialitats del barri i quines actuacions o intervencions són prioritàries per al conjunt de la població.

 

Detectar qui viu tot l’any a Santa Margarida, les necessitats vinculades al barri, els perfils de població vulnerables (gent gran en risc d’aïllament, famílies amb infants o altres familiars a càrrec, població d’origen divers,...), associacions o grups informals de comunitats i perfils de població amb interessos col·lectius i participatius, l’ús de l’espai i els serveis públics, o inclús casos de conflictes entre veïns i veïnes, són els objectius marcats.

 

En el programa comunitari treballen conjuntament les àrees d’Acció Social i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Roses i significa la transició d’una intervenció més assistencialista a una altra de caràcter més preventiu. Així ho constata la regidora d’Acció Social, Esther Bonaterra, que manifesta que "amb el programa d’acció social i comunitària a Santa Margarida volem canviar part de la mirada de l’atenció social a Roses, passant d’una perspectiva més assistencialista a una altra on s’investiguen les relacions socials al territori, es detecten agents, persones i col·lectius i s’empoderen els seus habitants".

 

Per a Èric Ibáñez, regidor de Participació Ciutadana, "la posada en marxa d’aquest programa comunitari és una nova línia que impulsem des del govern municipal per fomentar la participació de la ciutadania en la presa de decisions. En aquesta ocasió el procés participatiu s’inicia a través de la realització d’enquestes, a partir de les quals s’establiran les necessitats detectades i possibles accions a emprendre i que també se sotmetran al criteri dels veïns i les veïnes".

 

Durant els darrers dies l’Ajuntament ha dut a terme una bustiada distribuint un díptic informant de la propera visita dels enquestadors a domicili, així com de la possibilitat de concertar hora en cas de voler concretar el moment exacte per a la realització de l’entrevista, que pot fer-se a través del correu electrònic acciosocial@roses.cat o bé trucant al 972 15 29 26.

 

Un cop realitzat aquest estudi de camp, es presentaran els resultats a la ciutadania amb l’objectiu d’involucrar a tots els residents de Santa Margarida en la priorització de les possibles línies d’acció que en sorgeixin. La intenció és engegar accions comunitàries partint de les necessitats sentides per part dels veïns i veïnes, amb l’objectiu d’empoderar a la ciutadania, fer-la copartícep de les decisions que afecten al barri i millorar la convivència.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document