Una fotografia en tres dimensions de l'any 1910, document del mes de l'AMR

El document que l'Arxiu Municipal de Roses (AMR) presenta aquest mes d'agost en el seu apartat web “El document del mes”, és una fotografia en format tridimensional de principis del segle XX on es mostra un grup de banyistes a la platja del Salatar. La imatge data de l'any 1910 i pertany a la col·lecció d'imatges del fons donat a l'Arxiu de Roses per la família Coll l'any 1996.
13/08/2014 10:22 -   Departament de Comunicació i Premsa  

 

La fotografia que es presenta forma part del fons Coll, integrat per un total de 1079 fotografies realitzades per la família entre finals del segle XIX i les primeres dècades del segle XX. En el centre de la imatge es veu un grup de membres de la família a la platja del Salatar de Roses. Al fons, a l'esquerra es veu una tartana amb tendal blanc i un cavall al costat, que els deuria haver portat des del mas d’en Coll a la platja. Al fons de la imatge s'observen les muntanyes de la serra de Rodes.

 

La fotografia no és una imatge tradicional sinó en format estereoscòpic, és a dir, en tres dimensions, tècnica que iniciada a mitjans del segle XIX i basada en la visualització de dues imatges que representen dues perspectives diferents d’un mateix objecte. Per a la seva visualització es precissa d'un visor d’imatges com el que mostra l'Arxiu Municipal de Roses, també donat per la família Coll juntament amb les fotografies.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document