Una urbanització fallida a Mallorca, document del mes de l’AMR

L’Arxiu Municipal de Roses (AMR) presenta aquest mes de novembre el plànol d’urbanització i parcel·lació de la finca de Son Granada, projectada al terme de Llucmajor (Mallorca). El document representa una gran zona residencial projectada l’any 1935, que acabà resultant fallida.
27/11/2019 11:42 -    

El document pertany al fons familiar de la família Aldeguer Vilà, que a més de recollir el fons professional de Vicente Aldeguer Jaén, carismàtic ajudant de Marina rosinc de mitjans del segle XX, conté també correspondència, escriptures i plànols de Mercè Vila, la seva esposa.

El plànol que publica l’Arxiu té representada la fallida urbanització de Son Granada, una gran zona residencial projectada a Llucmajor per l'arquitecte català Joan Baptista Subirana per encàrrec del nordamericà G. Frank Croissant.

A Son Granada hi havia projectades 4.996 parcel·les, una plaça central, anomenada de les Nacions, dos parcs, un passeig davant del mar i fins i tot una església i uns camps d'esports. Tot d'espais públics i equipaments per cobrir les necessitats dels estiuejants que volien gaudir de la costa mallorquina.

G.Frank Croissant va fer una gran operació de màrqueting als Estats Units i també a Barcelona, on va aconseguir vendre forces parcel·les, com les adquirides per la família Vilà, a través d'una estafa piramidal. Malgrat els esforços per tirar endavant el projecte, aquest mai arribà a fer-se realitat.

Podeu consultar el document del mes complet a l’apartat «El Document del Mes» de la web municipal de Roses:

https://www.roses.cat/la-vila/arxiu-municipal/fitxers/doc_11_2019


  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document