Una vintena d’experts es donaran cita a Roses en el II Fòrum del Cap de Creus per la Sobirania Alimentària
Aquesta segona edició arriba després de l’èxit de participació i repercussió del primer Fòrum celebrat l’any passat, davant els quals, l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses ha volgut donar continuïtat a la iniciativa, reforçant així el seu compromís amb una alimentació més sostenible, saludable i arrelada al territori.
Les activitats d’enguany tindran lloc el dissabte 24 de maig, de 10 a 18 h, alternant dos equipaments de la població: l’Espai Cultural Ca l’Anita, que acollirà les sessions del matí, i l’Aula Gastronòmica de Roses que allotjarà les de tarda. La jornada reunirà més de 20 professionals del món de la pesca, l’aqüicultura, la ciència i la gastronomia, i abordarà temes clau com la preservació de la pesca artesanal, la gestió marina amb perspectiva de gènere, solucions sostenibles en aqüicultura i gastronomia, el valor dels greixos saludables en la dieta mediterrània o la cuina del mar i la muntanya com a tradició viva i necessària.
A més, el programa inclourà demostracions de cuina en directe de Jordi Dalmau, xef i propietari del Restaurant Sumac, i del pescador i cuiner Quim Coll Vílchez. També hi seran presents cuiners renom del territori com Jaume Subirós o Mateu Casañas.
Aquest II Fòrum s’emmarca en la celebració de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025 i del programa “12 mesos, 12 paisatges” del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, i vol ser un espai de trobada entre el coneixement científic, l’activisme alimentari i la riquesa cultural i gastronòmica de l’Empordà.
La participació és gratuïta, però cal fer inscripció prèvia obligatòria a través d’aquest formulari.
Més informació i programa complet:
https://rosesgastronomia.cat/ii-forum-per-la-sobirania-alimentaria-del-cap-de-creus
Programació Forum.pdf
—
Document PDF,
258 KB (264950 bytes)
Accions del document
