Una visita teatralitzada al Castrum Visigòtic agafa el relleu de les jornades del patrimoni de Roses

El proper diumenge 25 de setembre, tindrà lloc al Castrum Visigòtic de Roses una visita teatralitzada que, conduïda pel personatge de Joaquim Folch i Torres, responsable de la primera intervenció arqueològica que es realitzà al jaciment l’any 1917, donarà a conèixer als assistents els entrellats i descobertes del recinte. L’hora d’inici serà a les 11 h, l’activitat és gratuïta i cal reservar plaça prèviament trucant al 972 25 73 31 (Oficina de Turisme de Roses).
Una visita teatralitzada al Castrum Visigòtic agafa el relleu de les jornades del patrimoni de Roses

Castrum Visigòtic

19/09/2016 20:15 -    

 

Amb la proximitat del centenari de l’inici de la recerca arqueològica del Castrum Visigòtic de Roses, l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament ofereix aquesta activitat, creada amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Empordanesos i dirigida per Terramar Natura i Cultura.

 

La primera intervenció arqueològica que es va fer al poblat del Puig Rom, la portà a terme Joanquim Folch i Torres l’any 1917. Dels treballs d’aquesta campanya es conserven el diari d’excavacions, diversos croquis i plantes i una bona col·lecció de fotografies. La visita teatralitzada explicarà, de manera didàctica i engrescadora, les excavacions desenvolupades al poblat del Puig Rom i la informació rellevant que aquestes han facilitat sobre el passat de Roses.

 

El patrimoni de Roses atreu a un nombrós públic

 

La celebració de les Jornades Europees del Patrimoni a Roses han comptat, el passat cap de setmana, amb la participació d’un nombrós públic assistent a les diferents activitats programades per commemorar el patrimoni rosinc.

 

La conferència a càrrec d’Anna Aguiló sobre la Xarxa del Patrimoni Literari Català, les visites guiades al Cementiri Municipal i als búnquers del Castell de la Trinitat -que s’obrien per primera vegada al públic-, el vermut medieval realitzat a la Ciutadella, i el multitudinari recital de piano i veu sobre el poeta i dramaturg Federico García-Lorca (amb prop de 300 assistents) celebrat a l’església de Santa Maria, comptaren amb la participació d’un total de 460 persones interessades a conèixer més a fons el patrimoni i propostes culturals que ofereix Roses.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document