Visita del conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena

El conseller d'Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena elogia la tasca de la Policia Local de Roses i promet implicació i recursos de la Generalitat en seguretat ciutadana i per fer front al top-manta.
31/08/2022 21:52 -    

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena García, ha mantingut aquest matí una reunió amb l’alcalde de Roses, Joan Plana, i els tres portaveus dels grups municipals que conformen el govern, on han tractat la problemàtica del top manta al passeig de la població i han fet balanç de les actuacions policials dutes a terme durant aquesta temporada per fer front a aquesta venda il·legal. Elena ha destacat els resultats i validesa de l’estratègia policial implantada per l’Ajuntament de Roses des de l’any 2019, basada en el decomís d’articles previ a la seva arribada al passeig, ja que evita aldarulls a la via pública i ha multiplicat per sis el nombre d’articles decomissats.

 

L’estratègia seguida des de l’estiu de 2019 per l’Àrea de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Roses per fer front al fenomen del top manta, ha estat la intensificació en la retirada de material, realitzant els controls policials i decomisos de productes abans de què aquests arribin a passeig de Santa Margarida, on es realitza la venda il·legal. Per aconseguir-ho, els operatius es realitzen en punts on resulta més efectiu interceptar els venedors i una major quantitat de material (vehicles de distribució, locals d’emmagatzematge,...).

 

L’objectiu que es persegueix és el de reduir els beneficis que produeix aquesta venda il·legal, a més de garantir la seguretat de veïns, agents policials i dels propis manters. S’eviten així nombrosos aldarulls, corredisses i episodis de gran tensió en el passeig d’anys anteriors, que obtenien minsos resultats amb la retirada de petites quantitats de gènere en cada operatiu.

 

Aquest canvi d’estratègia ha permès superar amb escreix la totalitat d’articles decomissats durant l’any 2018, el darrer any d’actuacions policials al passeig, en què es va obtenir un resultat de 4.713 articles decomissats. El material intervingut l’any 2019 ja va testimoniar la validesa del nou sistema, quadruplicant el material intervingut, que va ascendir als 18.881 articles decomissats. Les temporades 2020 i 2021, per la seva banda, van superar en tots dos casos els 25.000 articles, xifra que s’espera assolir també enguany.

 

Davant aquests resultats, Joan Ignasi Elena ha destacat avui a Roses que "cal agrair i reconèixer la bona feina que fa l’Ajuntament i l’encert de l’estratègia policial en els últims anys, així com expressar el compromís d’acabar amb les discrepàncies competencials que havien marcat aquest assumpte en els últims anys. Aquest estiu ja hi ha hagut una major implicació de Mossos, s’han liderat operacions de decomís per part dels Mossos d’Esquadra i s’espera que el compromís vagi en augment. La Generalitat assumirà la responsabilitat que té sobre l’assumpte, que preocupa i afecta als ciutadans i especialment als comerciants. El Govern de Catalunya està plenament involucrat al costat de l’Ajuntament en aquest tema”.

 

L’alcalde de Roses, Joan Plana, ha remarcat que "Ajuntament i Generalitat treballem conjuntament en aquesta greu problemàtica que afecta el nostre municipi cada estiu. És evident la necessitat de l’actuació policial davant el fenomen del top manta, ja que es tracta d’una activitat il·legal que ha de ser perseguida, i aquesta actuació ha de ser proporcional i evitant danys i riscos per a les persones. Hem de ser molt conscients, però, que el top manta no se solucionarà per la via policial, ja que es tracta d’un problema de caràcter social que ha de ser tractat des de molts altres àmbits".

 

Després de la reunió de treball mantinguda entre el govern municipal i el conseller d’Interior s’ha realitzat una visita a les dependències de la Policia Local, on s’ha mostrat el material decomissat durant la temporada 2022, així com també les noves adquisicions en equipaments de la Policia Local. També s’ha fet una visita a la zona del passeig Marítim i a les dependències dels Mossos d’Esquadra de Roses.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document