X Aniversari del Voluntariat per la llengua

Entitats de Roses participen a la festa de cloenda de cursos de català per a adults i de commemoració del X Aniversari del Voluntariat per la llengua. Espectacles de dansa i música tradicional, recitals de poesia i tastets de cuina internacional van servir per acomiadar el curs acadèmic i aquesta edició del Voluntariat per la llengua.
X Aniversari del Voluntariat per la llengua

Festa Voluntariat per la Llengua

11/06/2013 11:41 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El Teatre Municipal de Roses es va omplir aquest dimecres 22 de maig per celebrar la festa que l’Oficina de Català de Roses va organitzar per cloure els cursos de català i commemorar el X Aniversari del programa del Voluntariat per la llengua.

Hi van intervenir Ester Franquesa i Bonet, presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística i directora general de Política Lingüística; Montserrat Mindan Cortada, 1a tinent d’alcalde de Roses; i Marc Danés i Zurdo, regidor de Cultura. L’acte també va comptar amb la participació de l’alumnat dels cursos de català, de les parelles lingüístiques i de les entitats i associacions rosinques que han col·laborat al llarg d’aquests 10 anys en el programa.

Entre les diverses activitats que es van dur a terme, destaquem el recital de poemes, amb acompanyament musical, a càrrec dels alumnes de català (es van sentir llengües com l’àrab, el búlgar, el romanès, el castellà d’Amèrica Llatina o el persa); el recital de poesia espriuana a càrrec del Grup de Teatre de Roses, i un petit concert del grup Flauta dolça del Casal del Pescador.

L’acte també va incloure el reconeixement a les persones voluntàries que han participat a més edicions del Voluntariat per la llengua i a les entitats i els establiments col·laboradors.

La festa va acabar amb l’actuació de la Colla Gegantera de Roses, de Balldemar. Taller de música i dansa tradicional de Roses i de la Colla Sardanista de Roses. Un piscolabis amb menjar d’arreu del món preparat per alumnes i parelles lingüístiques va tancar la jornada festiva.

Iniciatives d’aquest tipus, a més d’enriquir les persones que participen en el programa, pretenen consolidar la idea que el català és, i ha de ser, llengua d’acollida. Així mateix, pretén incentivar que autòctons i nouvinguts comparteixin experiències a fi fomentar la cohesió social. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document