Xerrada-col·loqui sobre drets i deures de consumidors i comerciants

L'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Roses oferirà el proper 17 de febrer una xerrada-col·loqui per donar a conèixer a comerciants i consumidors del municipi les obligacions i drets establerts en el Codi de Consum. L'assistència a l'acte és gratuïta i no cal inscripció prèvia.
09/02/2016 12:05 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Aspectes tals com publicitat de l'horari comercial, requisits dels preus, etiquetatge, comprovants de compra, rebaixes, ofertes i promocions, garantia dels béns de consum, obligacions en la prestació de serveis, fulls oficials de reclamació i denúncia, etc., són alguns dels temes que es tractaran en la xerrada que oferiran Xavier Nieto, tècnic inspector de l'Agència Catalana de Consum, i Marta Julià, directora del Consell de Comerç de Pimec Girona.Després de la presentació de les novetats i principals canvis del Codi de Consum, s'obrirà un espai de col·loqui per tal que tots els assistents puguin aclarir els seus dubtes i consultes. La xerrada tindrà lloc dimecres 17 de febrer, a les 15 h, a la sala de formació de l'Àrea de Promoció Econòmica de Roses (c/ Madrid, núm. 1, 1a planta -edifici oficina Turisme-).

 

 

PROGRAMA

 

15 h Inauguració i benvinguda, a càrec del sr. Josep Mª Vergés, president de PIMEC Comerç Girona, i del sr. Fèlix Llorens i Palou, regidor de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Roses

 

15.10 h Actualitat normativa en matèria de Consum

Drets i deures dels comerciants i dels consumidors a Catalunya:

 1. El nou Codi de Consum

 2. Requisits dels establiments: horari, drets lingüístics, fulls oficials de reclamació.

 3. Publicitat de preus.

 4. Mitjans de pagament.

 5. Justificants de compra.

 6. Garanties.

 7. Devolució de productes.

 8. Què fer davant d’una reclamació.

 9. La inspecció de consum.

 

Sr. Xavier Nieto, tècnic inspector de la Secció de Consum a Girona de l’Agència Catalana de Consum

Sra. Marta Julià, Directora del Consell de Comerç de Pimec Girona

 

16.10 h Col·loqui

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg

Accions del document