Mobilitat i via pública
Horari d'atenció al públic: 9.30 a 14 hores

Carrer del Doctor Jaume Pi i Sunyer, 13   "casa Romanyach"
17480 - Roses

Estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics

La plaça de les Botxes, al passeig Marítim, i la riera Ginjolers (al costat de l’edifici de Telefònica), són els dos punts de Roses on estan instal·lades i en funcionament dues estacions elèctriques a la població. Els sistemes instal·lats, amb una potència de càrrega de 22 kW i 25 kW respectivament, permeten la càrrega de vehicles elèctrics en un període d’entre 2 i 4 hores.

***ATENCIÓ: L'ESTACIÓ DE RECÀRREGA DE LA RIERA GINJOLERS ESTÀ FORA DE SERVEI TEMPORALMENT

L’acció impulsada per l’Ajuntament de Roses s’inclou dins el programa del Pla d’acció per a l’energia de Roses (PAES), que té per objectiu la reducció de les emissions de CO2 en almenys un 20% abans de l’any 2020. Entre les actuacions incloses en aquest Pla, el PAES per a la reducció de gasos d’efecte hivernacle, es troba la relativa a la renovació eficient del parc mòbil de turismes del municipi i a la diversificació energètica del sector. Per tal d’aconseguir aquesta renovació, una de les accions impulsades és la instal·lació dels dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics que acaba de realitzar-se.

Les obres d’instal·lació de les dues estacions elèctriques, amb un cost total de 49.000 €, han comptat amb una subvenció de l’Institut Català d’Energia (ICAEN) de 20.000 €.  


Situació:

** Cliqueu per veure la situació de les estacions


  Característiques:

 


Com s’utilitzen:

Per accedir a l’estació de càrrega cal identificar-se per mitjà de qualsevol targeta RFID.

Qualsevol targeta que utilitzeu actualment per accedir a altres estacions de càrrega de qualsevol país és vàlida.

Properament es podrà fer per mitjà d'una aplicació mòbil (app o apli), amb la targeta expedida per l’Ajuntament de Roses o les targetes de l’ICAEN.

 Actualment, fins que no estigui activa l'aplicació i sinó disposeu de cap tipus de targeta RFID podreu sol·licitar la targeta que expedeix l'Ajuntament de Roses.


On s’aconsegueix la targeta:

La targeta de persona usuària del vehicle elèctric la tramitarà i la lliurarà l’Àrea d’Infraestructures i Serveis Públics.

Per tramitar-la cal presentar una instància genèrica adjuntant la següent documentació:

  • DNI
  • Permís de circulació del vehicle associat a la targeta.
  • Fitxa tècnica del vehicle

Quin cost té la recàrrega:

La recàrrega és gratuïta.


 **Més informació [Institut Català d'Energia - ICAEN-]

Accions del document